Ένα βίντεο διάρκειας 30 λεπτών, δημοσιεύτηκε στο youtube, με μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί για την υπεράσπιση του Michael Jackson, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση στους Wade Robson και James Safechuck , όταν ήταν ανήλικοι.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «Neverland Firsthand:Investigating the Michael Jackson Documentary» και το έχει επιμεληθεί o Liam McEwan. Στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος διερευνά περαιτέρω τους ισχυρισμούς του Leaving Neverland και ρίχνει φως στις πληροφορίες που έχουν αποκλειστεί από το φιλμ του HBO.

Συγγενείς και μέλη από το κοντινό κύκλο του βασιλιά της pop παραχώρησαν συνεντεύξεις στο ντοκιμαντέρ, με τα ανίψια του Taj και Brandi να ξεκινούν πρώτοι.

Η Brandi λέει πως γνώρισε τον Wade Robson όταν εκείνος ήταν εννέα ετών το 1991, οι δύο τους έγιναν καλοί φίλοι και έκαναν παρέα για επτά χρόνια. «Ήταν πάντοτε κάπως οπορτουνιστής, ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί καταστάσεις που θα τον ωφελήσουν οικονομικά, αφού δεν είχε δεσμεύσεις πόνταρε τα πάντα σ’ αυτό», είπε.

Ο Taj αναφέρθηκε στις επιστολές που απευθύνονταν στον Wade και τον James, που εμφανίστηκαν μέσα από τo Leaving Neverland, προσπαθώντας να εξηγήσει ότι δεν είναι κάτι περίεργο καθώς ο Michael Jackson έγραφε εμπνευσμένα μηνύματα σε όλους τους συγγενείς του. «Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο, αλλά σε λάθος πλαίσιο, όσοι δεν το γνωρίζουν θα νομίζουν ότι είναι παράξενο», πρόσθεσε ο ανιψιός του Jackson.

Δείτε το ντοκιμαντέρ: