Την απόφασή του για την κόντρα του Μένιου Φουρθιώτη με τον Βαγγέλη Περρή εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με αφορμή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο παρουσιαστής του Epsilon.

Οι δύο πλευρές «μονομάχησαν» μέσω των εκπομπών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, με τα καυστικά σχόλια να δίνουν και να παίρνουν, ενώ, λίγο πριν το Rodeo κάνει πρεμιέρα για την τρέχουσα χρονιά, ο παρουσιαστής του Epsilon κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, τόσο κατά του Βαγγέλη Περρή, όσο και κατά του ΣΚΑΙ, ζητώντας να μην αναφέρεται το όνομά του, ούτε να προβάλλονται φωτογραφίες του.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Δημοσθένη Πέππα, που εκπροσώπησε τον οικοδεσπότη του Rodeo, το αίτημα  απορρίφθηκε.

«Απερρίφθη από τον Πρόεδρο υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής του Μένιου Φουρθιώτη και του τηλεοπτικού καναλιού ΕΨΙΛΟΝ, η οποία συζητήθηκε στις 4-10-2017 και κατά την οποία ζητούσαν να απαγορευτεί στον εντολέα μας Βαγγέλη Περρή δημοσιογράφο και παρουσιαστή της καθημερινής σατυρικής εκπομπής Ροντέο και στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά του πρώτου προσβλητική ή κατ΄ επίφαση σατυρική (είτε ευθέως, είτε περιγραφικά) καθώς και η δημοσίευση φωτογραφιών του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Πέππας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει πως «το 2017 πρέπει να μπορούμε να διακρίνουμε τη σάτιρα από την προσβολή. Ευτυχώς, στις περιπτώσεις που αυτό δεν διακρίνεται, μπορεί να πετύχει η ελληνική Δικαιοσύνη που για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι η πολυφωνία, η σάτιρα και το σχόλιο εντός των ορίων ευπρέπειας, είναι κεκτημένο της κοινωνίας και της Δημοκρατίας μας».