Θεατρικά μέχρι σήμερα o Μέμος Μπεγνής έχει κάνει πολλές δουλειές, για τις οποίες αισθάνεται υπερήφανος. Μάλιστα, φέτος συμμετέχει σε δύο θεατρικές παραστάσεις, τον Αλέξη Ζορμπά και τον Μέγα Αλέξανδρο, και οι δύο βασισμένες σε έργα του Νίκου Καζαντζάκη.

«Τον Καζαντζάκη δεν τον ήξερα. Αμαρτία που το λέω. Είναι σαν παράπτωμα. Δεν τον είχα διαβάσει ποτέ» παραδέχεται. «Είχα δει βέβαια τη σειρά Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται και τις ταινίες Zorba Τhe Greek του Μιχάλη Κακογιάννη και Ο Τελευταίος Πειρασμός του Martin Scorsese. Είναι έκπληξη για μένα. Ο Σταμάτης Φασουλής μού τηλεφώνησε πέρσι το φθινόπωρο για να μου προτείνει να παίξω στην παράσταση Αλέξης Ζορμπάς. Ενθουσιάστηκα τόσο με το ρόλο όσο και με τον Νίκο Καζαντζάκη. Επίσης, ήταν μία ευκαιρία για να διαβάσω τα βιβλία του. Μου ταιριάζει απόλυτα, γιατί ο Καζαντζάκης έχει πολλές μεταφυσικές ανησυχίες, όπως έχω και εγώ από παιδί. Στη συνέχεια μου προτάθηκε από τον “Ελληνικό Κόσμο” ο Μέγας Αλέξανδρος, βασισμένο σε βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, που είχε γραφτεί αρχικά ως σχολικό βοήθημα. Όλο αυτό το είδα κάπως καρμικό. Στο ένα να υποδύομαι τον Καζαντζάκη σε έργο του και στο άλλο να παίζω τον Μέγα Αλέξανδρο του Καζαντζάκη. Είπα “ναι” ακόμα και αν η κούραση είναι μεγάλη» λέει.

Το παιδικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη Μέγας Αλέξανδρος, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού έχει ήδη καθηλώσει τους μικρούς φίλους του θεάτρου. Για τον Μέμο αυτή είναι η πρώτη παιδική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί. «Τα παιδιά είναι πολύ αυστηρός κριτής, δεν κρατούν τα προσχήματα. Αν δεν τους αρέσει κάτι, θα αρχίσουν να φωνάζουν, να μιλάνε, να θέλουν να βγουν έξω. Στις παραστάσεις που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα στον Μέγα Αλέξανδρο δεν μιλάνε καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που βλέπουν τους αρέσει πολύ» λέει με υπερηφάνεια.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.