Η τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου μας συστήθηκε με το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα, «Τι σου έκανα και πίνεις» το 2001 και αγαπήθηκε από το κοινό για την γλυκιά και ήπια χροιά της φωνής της. Ανήκει στο νέο ρεύμα των τραγουδιστών που θέλουν με την μουσική και τα τραγούδια τους να αγγίξουν το κοινό και να αφήσουν το στίγμα τους στο μουσικό στερέωμα.

Η γλυκιά τραγουδίστρια γεννήθηκε στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, αλλά σε μικρή ηλικία επέστρεψε μαζί με την οικογένεια της στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Παραλίμνη Γιαννιτσών. Η μουσική διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ζωή της και φαινόταν από πολύ νωρίς πως θα την κέρδιζε το τραγούδι. Όταν ήταν μικρή στο σχολείο συμμετείχε στην χορωδία και τα ερεθίσματα της ήταν η βυζαντινή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια από την Θράκη και μουσικές του Πόντου.

Από το 2000 μέχρι το 2002 η Ασλανίδου ανήκε στο συγκρότημα οι Απέναντι. Το 2001 κυκλοφορούν το single «Το παρελθόν θυμήθηκα» που περιείχε  την μεγάλη επιτυχία, που την έκανε γνωστή στο ευρύτερο κοινό, Τι σου έκανα και πίνεις. Το 2002 το συγκρότημα διαλύεται και από το 2003 η Μελίνα Ασλανίδου ακολουθεί solo καριέρα.

Στο δυναμικό της έχει δύο προσωπικά album, το ένα κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο «Το πέρασμα» και το δεύτερο «Παιχνίδι είναι» το 2005. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες ( Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μπάσης, Αντώνης Ρέμος, Αντώνης Βαρδής, Στέφανος Κορκολής, Γιάννης Κότσιρας κ.α.)

Γνωστά τραγούδια  που αγάπησε το κοινό και υποστήριξε είναι τα: Δεν έχω διεύθυνση, Καλοκαίρι αγκαλιά μου, Πριγκιπέσσα και Τι σου έκανα και πίνεις .

Φέτος μπορούμε να την απολαύσουμε στο show του Ant1, The Voice, όπου ανήκει στην κριτική επιτροπή.

Fun Facts

  1. Έχει εμμονή με την καθαριότητα και τις οσμές.
  2. Ο αγαπημένος της παιδικός ήρωας είναι ο Ποπάι.
  3. Ότι σκανδαλιά έκανε μικρή την πλήρωνε πάντοτε ο αδελφός της.
  4. Η πρώτη δουλειά που έκανε ήταν σερβιτόρα.
  5. Το αγαπημένο της φαγητό είναι πιπεριές γεμιστές της μαμάς της. Η σπεσιαλιτέ της είναι κοτόπουλο γεμιστό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ONOMA
Μελίνα Ασλανίδου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
28-08-1974
ΖΩΔΙΟ
Παρθένος
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
Στουτγάρδη, Γερμανία