Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον μπαμπά Κάρολο και τον αδερφό Ουίλιαμ, ο Χάρι ένιωθε ανακούφιση, καθώς είχε καταφέρει την απεμπλοκή χωρίς να διαλύσει εντελώς κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την οικογένεια του. Παράλληλα, φαινόταν να μπαίνουμε σε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία αυτός, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα ήταν κάτι σαν την Περσεφόνη. Θα περνούσαν το μισό χρόνο την «ανθοφόρα γη» της Αμερικής και τον άλλο μισό στον «βρετανικό Άδη» τους, όπου θα δέχονταν διαρκείς οχλήσεις από τα μίντια.

Μετά την ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ για το status quo του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ το βράδυ του Σαββάτου, υπήρξε μια διαρροή στο αμερικάνικο People, όπου άλλαζαν τα δεδομένα σε έναν σημαντικό βαθμό.

Βελούδινη καθαίρεση αλά Crown: Η βασίλισσα αφαίρεσε τίτλους και χρήματα από το ζεύγος Χάρι – Μέγκαν

Με εξαίρεση το προσεχές διάστημα κατά το οποίο είναι προγραμματισμένα πριν την παραίτηση κάποια ραντεβού, ο Χάρι, η Μέγκαν και το παιδί τους δεν θα μοιράσουν το χρόνο τους σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Αμερική, ούτε για το μεταβατικό στάδιο. Η πηγή του People αναφέρει πως το ζεύγος θα ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και θα κάνει τακτά ολιγοήμερα ταξίδια στη Βρετανία για να περάσουν χρόνο με την οικογένεια, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση.

Υποχρεώσεις θα έχουν μόνο στις ΗΠΑ όπου θα ξεκινήσουν το στήσιμο της νέας τους ζωής και σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς πλέον δεν θα έχουν λαμβάνειν ούτε λίρα από τα βασιλικά κονδύλια. Μόνο τη συμπαράσταση των βασιλικών μελών, κι αυτή, κατά πως φαίνεται, με τυπικό τρόπο και με φειδώ.

Μένει επομένως να ανακοινώσουν ο Χάρι και η Μέγκαν ποια θα είναι η πόλη εγκατάστασης τους, με το Βανκούβερ, το Τορόντο και το Λος Άντζελες να είναι τα τρία σενάρια.