Ανησυχία στο Παλάτι έχει προκαλέσει η πρόσφατη αποκαλυπτική συνέντευξη του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο ITV. Το ντοκιμαντέρ «Harry and Meghan: An African Journey» φιλοξενεί δηλώσεις του δούκα και της δούκισσας, όπου μεταξύ άλλων επιβεβαιώνεται η κρίση στη σχέση των δυο αδελφών (Χάρι – Ουίλιαμ), αλλά και η ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Μέγκαν εξαιτίας της πίεσης που δέχεται από τον Τύπο.

Πρίγκιπας Harry: Απαντά πρώτη φόρα για τις φήμες περί κόντρας με τον πρίγκιπα William

Σύμφωνα με πηγές του Παλατιού,η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ανησυχούν για την πορεία που έχει πάρει το ζευγάρι και τη ρήξη που είναι «απελπιστικά θλιβερή».

Ειδικά, η Ελισάβετ ανησυχεί πάρα πολύ για τον εγγονό της και τον δρόμο που ακολουθεί μετά την απόφασή του να υιοθετήσει αυτή τη στάση απέναντι στον Τύπο.

«Το ζευγάρι έχει πάρει εντελώς διαφορετικό δρόμο και ο Χάρι φαίνεται ότι είναι αυτός που ζορίζεται», αναφέρει πηγή στη The Mirror.

«Φαίνεται ότι το αγόρι που συνόδευσε το φέρετρο της μητέρας του στην τελευταία της κατοικία, μια εικόνα βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση αυτού του έθνους, δεν συνήλθε ποτέ, που είναι μια τραγωδία. Ο Κάρολος προσπάθησε να βοηθήσει τους γιους του, αλλά κι αυτό δεν απέδωσε. Πολλοί μέσα στην οικογένεια λέγε ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η Νταϊάνα είναι να δει τους γιους της να έρχονται σε ρήξη», συμπληρώνει.

Όπως αναφέρει ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Jonny Dymond:

«Νομίζω ότι το Παλάτι είναι τρομοκρατημένο. Ο ένας λόγος είναι επειδή  όποιος κι αν νικήσει στη δικαστική διαμάχη με τον Τύπο, δεν είναι σίγουρο ότι αυτός θα αλλάξει την τακτική του. Γιατί ο Τύπος πιστεύει ότι δεν κάνει κάτι λάθος. Απλά πιστεύει ότι κάνει τη δουλειά του: ενημερώνει για ό,τι συμβαίνει.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η μοναρχία υποτίθεται ότι πρέπει να λειτουργεί ενωτικά για τη χώρα, ωστόσο ο Χάρι και η Μέγκαν μέχρι στιγμή λειτουργούν διχαστικά. Και αυτό είναι κόντρα σ’ αυτό που θέλει να πετύχει η μοναρχία σ’ αυτή της ούτως ή άλλως διχαστική περίοδο για τη χώρα».

Το μέλλον του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με τη βασιλική οικογένεια είναι πλέον υπο αμφισβήτηση, με πολλούς να κάνουν εικασίες ότι το ζευγάρι θα εγκαταλείψει τελείως της Μεγάλης Βρετανία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Βασίλισσα και τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πολύ ανήσυχα για τον δρόμο που έχουν πάρει ο Χάρι και η Μέγκαν. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό», δήλωσε ο βασιλικός αρθρογράφος Phil Dampier.

«Πιστεύω πως αν πάρουν άδεια από τα βασιλικά τους καθήκοντα για 6 εβδομάδες, μπορεί τελικά να συνέλθουν και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν δουλεύει πια αυτή η στάση. Αλλιώς θα συσσωρευτούν μακροχρόνια προβλήματα. Δεν υπάρχει κάτι να κερδίσουν, εκτός αν ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα».

Ο Χάρι και η Μέγκαν δήλωσαν ότι θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο οικογενειακά το επόμενο διάστημα και θα ταξιδέψουν για 6 εβδομάδες στις Η.Π.Α. παίρνοντας άδεια από τα καθήκοντά τους.

Μέγκαν Μαρκλ: Η εξομολόγησή της για τα βρετανικά ταμπλόιντς – «Ήμουν αφελής, δεν πίστευα ότι θα αποτελώ θέμα»»