Αίσθηση έχει προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο η πρόθεση της Μέγκαν Μαρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι να προχωρήσουν σε μήνυση εναντίον του βρετανικού εντύπου Mail On Sunday. Όπως εξήγησε ο Χάρι, με επίσημη ανακοίνωση, «έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω την σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων».

Η δημόσια στήριξη του Πρίγκιπα Χάρι στη σύζυγό του: «Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω την σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων»

Τα βέλη του κατά του βασιλικού ζευγαριού, που ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στην Αφρική,  για αυτή την απόφαση έριξε ο γνωστός βρετανός δημοσιογράφος, Πιρς Μόργκαν – που και στο παρελθόν έχει στηλιτεύσει ξανά τη συμπεριφορά του ζευγαριού, και ειδικά της Μέγκαν.

Με ένα μήνυμα στο Twitter, ο Μόργκαν χαρακτήρισε τη μακροσκελή ανακοίνωση του Πρίγκιπα «υποκριτική» και κατηγόρησε το ζευγάρι για bullying κατά του Τύπου. Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Δεν έχω ξαναδιαβάσει πιο άγρια επίθεση στον Τύπο από αυτή του Χάρι και της Μέγκαν. Ούτε πιο υποκριτική. Έχουν δεχτεί την επιδοκιμασία και την κριτική που η συμπεριφορά τους έχει προκαλέσει. Μιλάνε για το bullying, αλλά αυτή είναι η δική τους προσπάθεια να κάνουν bullying στο Τύπο για δουλοπρεπή συκοφαντία».

Σε άλλο tweet, ο παρουσιαστής του Good Morning Britain χαρακτήρισε περίεργη την απόφασή τους να στραφούν κατά των μέσων μετά από μια σειρά από αποθεωτικά άρθρα για την περιοδεία τους. Όπως έγραψε: «Ουάου… μετά από την καλύτερη εβδομάδα τους στον Τύπο για όλη τη χρονιά, η Μέγκαν και ο Χάρι αποφάσισαν να ξεκινήσουν έναν μοχθηρό πόλεμο με τον Τύπο. Γιατί να το κάνουν αυτό τώρα, πάνω που είχαν αρχίσει να διώχνουν την αρνητική δημοσιότητα από πάνω τους; Περίεργη στρατηγική».