Τη δική της (έμμεση) εξήγηση για τη στάση που έχουν επιλέξει να κρατήσουν με τον σύζυγό της απεναντί της στα βρετανικά ταμπλπόιντς δίνει για πρώτη φορά η Μέγκαν Μαρκλ, τονίζοντας ότι η ίδια υπήρξε «αφελής» αναφορικά με το πόσο πολύ θα εισέβαλλαν στη ζωή της μετά τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Χάρι.

«Κάθε φορά που αντικρίζω κάμερα, μου ξυπνάνε άσχημες αναμνήσεις»: η εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι για τη μητέρα του, Νταϊάνα

Στο νέο ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan: An African Journey» του ITV, που γυρίστηκε στην πρόσφατη περιοδεία του ζεύγους στην Αφρική, η Δούκισσα του Σάσεξ μίλησε για τις προειδοποιήσεις των φίλων της για τα βρετανικά ταμπλόιντς και τις δυσκολίες του να είναι συνεχώς στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

«Είναι δύσκολο. Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να το καταλάβει, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ιδέα», λέει η Μέγκαν. Και συνεχίζει: «Όταν πρωτογνώρισα τον άντρα μου, οι φίλοι μου ήταν πολύ χαρούμενοι επειδή ήμουν κι εγώ χαρούμενη. Αλλά οι βρετανοί φίλοι μου μού έλεγαν, «σίγουρα είναι υπέροχος αλλά δεν πρέπει να το κάνεις επειδή τα βρετανικά ταμπλόιντς θα καταστρέψουν τη ζωή σου». Και εγώ με φοβερή αφέλεια, έλεγα, «Για τι πράγμα μιλάτε; Δεν βγάζει καθόλου νόημα, δεν μου αρέσουν τα ταμπλόιντς!». Δεν αποτελώ θέμα για τα ταμπλόιντς. Δεν το κατάλαβα τότε. Οπότε είναι περίπλοκο».

Στην ερώτηση για το αν μπορεί να αντέξει την πίεση απάντησε: «Έχω πει πολλές φορές στον Η – έτσι τον αποκαλώ – ότι δεν αρκεί απλά να επιβιώσεις από κάτι, σωστά; Δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής. Πρέπει να περνάς καλά. Πρέπει να είσαι χαρούμενος». Ενώ συμπλήρωσε: «Ελπίζω ο κόσμος να φτάσει στο σημείο που θα μας δει ως ένα ερωτευμένο ζευγάρι, επειδή δεν ξυπνάω κάθε μέρα νιώθοντας τίποτα άλλο παρά η γυναίκα που ανέκαθεν υπήρξα. Είμαι απλώς η Μέγκαν και παντρεύτηκα αυτόν τον υπέροχο άντρα και για εμένα αυτό είναι απλώς μέρος της ιστορίας αγάπης μας».