Οι κανόνες και οι εντολές που δίνονται από το παλάτι είναι νόμοι απαράβατοι. Ανάλογα με τα δεδομένα και τις συνθήκες κάθε φορά γίνεται γνωστή και κάποια άλλη παράμετρος που πρέπει να τηρηθεί.

Τους τελευταίους μήνες στο… στόχαστρο βρίσκεται η Meghan Markle η οποία έχει ενταχθεί τυπικά από το Μάιο του 2018 στη βασιλική οικογένεια, μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Harry, και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα μέτρα και σταθμά της ζωής της.

Το παλάτι όρισε νέο κανόνα για τη Δούκισσα του Sussex που απαιτεί οι δημοσιογράφοι να μην μπορούν να την πλησιάσουν σε επίσημες περιστάσεις. Ο λόγος αυτής της απόφασης σύμφωνα με τον ισχυρισμό Άγγλου δημοσιογράφου είναι να προστατευτεί η ίδια αλλά και η οικογένεια του πρίγκιπα. Συγκεκριμένα, η βασιλική οικογένεια φοβάται μην ακούσουν οι δημοσιογράφοι και δημοσιεύσουν πιθανές παρατηρήσεις που μπορεί να κάνουν στην Meghan όσον αφορά στο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθεί.

Meghan Markle: Κανόνες ακόμη και στα δώρα για τη Δούκισσα του Sussex

Ο Άγγλος δημοσιογράφος της Daily Mail, Richard Palmer, ειδικός στο βασιλικό ρεπορτάζ εξέφρασε τα πιστεύω του με μια σειρά από tweets.

«Δεν μπορούμε να ακούσουμε τι λέει. Εάν δεν μπορούμε να λάβουμε απευθείας δηλώσεις από μέλη της βασιλικής οικογένειας αυτό συχνά δημιουργεί θολές ιστορίες» έγραψε ο δημοσιογράφος. «Πρόκειται για μέρος μιας στρατηγικής του Παλατιού, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχεί η βασιλική οικογένεια ότι θα ακουστεί από την Meghan Markle κάτι που δεν πρέπει να ειπωθεί»

«Ελπίζω ότι όταν θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θα επιτραπεί στη Megan να εκφραστεί (μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης) και να αναφερθεί σε κάποια από τα σοβαρά θέματα που θέλει να αντιμετωπίσει. Έχει την ήπια δύναμη να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο», έγραψε.