Ο Νότης Σφακιανάκης δίνει σπάνια συνεντεύξεις, αλλά όταν το κάνει μας αφήνει με υλικό για πολύ καιρό. Αυθόρμητος και με αμφιλεγόμενες απόψεις, πέρα από τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, διατηρεί και πολιτικές.

notis

Θα θυμάστε λογικά την άδοξη λήξη της συνεργασίας του πριν καν αρχίσει με τη Δέσποινα Βανδή λίγα χρόνια πριν. Η τραγουδίστρια αποφάσισε πως δεν ήθελε να βρεθεί στην ίδια σκηνή με ένα συνάδελφό της που έχει υποστηρίξει δημόσια τη Χρυσή Αυγή, όπως έκανε αρκετές φορές ο Νότης. Όντας η ίδια κόρη μεταναστών, θα το θεωρούσε προδοσία απέναντι στο ιστορικό της και τις αξίες με τις οποίες έχει γαλουχηθεί. Σήμερα λοιπόν, ο Νότης ρωτήθηκε σχετικά με το περιστατικό από το Μένιο Φουρθιώτη στο πλαίσιο μίας συνέντευξης που δεν είχε υποστεί μοντάζ. Φυσικά, δεν ήταν περισσότερο δημοκρατικός από ότι μας έχει συνηθίσει: «Με την Δέσποινα Βανδή δεν έχω ξανά μιλήσει. Αν μου μιλούσε εκείνη θα της ζητούσα εξηγήσεις γιατί με αφόρησε τότε».

Οι δηλώσεις του δεν περιορίστηκαν σε μία μόνο συνάδελφό του, με την Ελένη Φουρέιρα να παίρνει σειρά. Η pop star αποτέλεσε στόχο του σχολιασμού του Νότη με αφορμή την εκπροσώπηση της Κύπρου στο διαγωνισμό της Eurovision. Σύμφωνα με το Νότη, δεν υπάρχει κάποιο νόημα να αναλαμβάνει την εκπροσώπηση μίας χώρας ένας καλλιτέχνης που δεν κατάγεται από αυτήν. «Η συμμετοχή της Φουρέιρα με την Κύπρο μου φαίνεται φαιδρή και αστεία».

.