Δοκιμασία αντιγραφής πιάτου για τους παίκτες του MasterChef που ήταν υποψήφιοι για αποχώρηση στο χθεσινό επεισόδιο. Και είχαν όλοι αστοχίες!

Ο Χαράλαμπος, η Ασημίνα, η Ιωάννα και η Σπυριδούλα ήταν οι 4 υποψήφιοι που δοκιμάστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν με το «κρεμέ».  Το πιάτο στο οποίο κλήθηκαν να δοκιμαστούν ήταν ένα «brownie με πικρή σοκολάτα, κρεμέ με passion fruit, ανανά και τυρί κρέμα» και κανένας δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο και να παραδώσει ένα ολοκληρωμένο γλυκό σύμφωνα με τους κριτές- αλλά και τους συμπαίκτες τους που παρακολουθούσαν τη διαδικασία. Το «κρεμέ», δε, ήταν η παρασκευή που κανείς δεν τα κατάφερε καλά.

Διαβάστε επίσης: MasterChef: Ποιος παίκτης αποχώρησε; Αυτή είναι η τελική 10άδα του διαγωνισμού

Τι είναι, όμως, αυτό το «κρεμέ» ή «cremeux» , που έφερε τους υποψήφιους σ’ αυτή την κατάσταση;

«Κρεμέ» είναι η γαλλική λέξη για το «κρεμώδες» και πρόκειται για μια απαλή και πυκνή κρέμα , η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα γλυκά. Δεν είναι τόσο γλυκιά όσο η γκανάς (σάλτσα σοκολάτας), αλλά είναι πιο πλούσια στη υφή της από μία μους (την οποία και θυμίζει). Πολλοί τη συγκρίνουν με μια βελούδινη κρέμα κάσταρντ με πλούσια υφή, άλλοι τη χαρακτηρίζουν πουτίγκα, ενώ μία από τις πιο συνηθισμένες της εκδοχές είναι η «Κρεμέ σοκολάτας». Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως αυτή με τo passion fruit στο πιάτο δοκιμασίας των παικτών του MasterChef.

Βασικά συστατικά για την παρασκευή της, το γάλα, η κρέμα γάλακτος, οι κρόκοι αβγών και η ζάχαρη, ενώ σε κάποια συνταγές, συναντά κανείς και το βούτυρο.

Δείτε το πιάτο που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι παίκτες: