Από την Έλγκα Νταϊφά,

Ο Sakis Lalas φωτογράφησε για το people τη Mary Zophres στο σπίτι της στο LA, όπου εκείνη μας μίλησε για τη μεγάλη της αγάπη, να σχεδιάζει κοστούμια, την οικογένειά της, αλλά την υποψηφιότητά της στα φετινά Όσκαρ.

Περίμενες την υποψηφιότητα για τα φετινά Όσκαρ;

Σίγουρα όχι! Σε όποια ταινία δουλεύω δίνω πάντα το 100% του εαυτού μου, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πού θα σε οδηγήσει. Υπάρχουν κι άλλες ταινίες όπου έκανα εξαιρετική δουλειά, αλλά δεν ήμουν υποψήφια για Όσκαρ. Το μόνο διαφορετικό αυτή τη φορά είναι ότι με τη μανία που τους έχει πιάσει όλους με το La La Land, έχω e-mails και τηλέφωνα από δημοσιογράφους από διάφορα μέρη του κόσμου.

jophers-people-192-1

Πώς έμαθες τα νέα για την οσκαρική υποψηφιότητα; Παρακολούθησες την ανακοίνωση από την τηλεόραση ή από τοInternet;

Ήταν νωρίς το πρωί, ήμουν στο σπίτι μου και επειδή δεν περίμενα ότι θα είμαι υποψήφια, δεν είχα λόγο να δω στην τηλεόραση το σχετικό πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μου ήταν περισσότερο στις νέες ταινίες, για τις οποίες σχεδιάζω τα κοστούμια, παρά στα Όσκαρ. Μόλις άνοιξα το κινητό, είδα ότι ήταν γεμάτο από συγχαρητήρια μηνύματα από φίλους και συναδέλφους.

Ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησες για να του πεις τα ευχάριστα;

Ο μπαμπάς μου. Ήταν ο μόνος στον οποίο τηλεφώνησα εγώ. Aντίθετα, όλοι οι άλλοι τηλεφώνησαν σε μένα. Ο μπαμπάς είναι πάρα πολύ χαρούμενος και πάρα πολύ περήφανος για την υποψηφιότητα, το λέει σε όλους, σε όποιον βλέπει μπροστά του.

Αυτή την εποχή ζεις στη δίνη του οσκαρικού ανεμοστρόβιλου και των προετοιμασιών;

Αυτές τις ημέρες ψάχνω με αγωνία να βρω τη σωστή νταντά, που θα «κρατήσει» τον Frank την ημέρα της απονομής. Θα σου εξομολογηθώ κάτι: δεν πιστεύω ότι το Όσκαρ είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός ανθρώπου. Βασική μου προτεραιότητα είναι η οικογένειά μου και όχι τα βραβεία, ούτε καν τα Όσκαρ! Είμαι παντρεμένη δέκα χρόνια με τον παραγωγό και σεναριογράφο MurrayValeriano και ο μικρός μας γιος είναι όλη μας ζωή!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.