Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δυο αδελφές, Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, με αφορμή τα μεταξύ τους εξώδικα, συνεχίζεται. Και  τώρα ήρθε η σειρά της Μάρθας να τοποθετηθεί δημοσίως για όσα έχουν ειπωθεί τόσο από την αδελφή της για αυτά όσο και από τον πατριό της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Με γραπτή της δήλωση στα ΜΜΕ, η μεγάλη κόρη της Ζωής Λάσκαρη αναφέρει:

«Αντί άλλης απάντησης σε όσα τις τελευταίες ημέρες και όχι με δική μου ευθύνη βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα ήθελα να δηλώσω τα ακόλουθα: Εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η αδελφή μου και ο Αλέξανδρος εκθέτουν οικογενειακά και προσωπικά μας θέματα, με συνέπεια να γινόμαστε όλοι -εγώ άθελά μου- αντικείμενο σχολιασμού που πλήττει τη μνήμη της μητέρας μας.

Αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να μην ακολουθήσω αυτήν την πρακτική με την οποία από θέση αρχής διαφωνώ. Η σιωπή μου όμως δε συνιστά ούτε δηλώνει αδυναμία απόδειξης της αλήθειας ή αναλήθειας των όσων έχουν γραφτεί ή ειπωθεί. Ευτυχώς πλήθος αποδείξεων και μαρτυριών βρίσκονται στη διάθεση μου.

Επισημαίνω ότι για τους ίδιους λόγους συνειδητά μέχρι σήμερα δεν επέλεξα τον δρόμο των δικαστηρίων και των αγωγών κατά μελών της οικογενείας μου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι εφικτή στα πλαίσια μιας πολιτισμένης εξωδικαστικής λύσης η πλήρης διευθέτηση όλων των ζητημάτων που εκκρεμούν με σκοπό την εξεύρεση λύσεων που θα είναι δίκαιες και νόμιμες και για εμένα και για την αδελφή μου.

Μάρθα Κουτουμάνου»