Με το χρυσό βραβείο Best Use of Social Media for a Consumer Brand / per Industry στηνκατηγορία Best in Sports & Entertainment στα φετινά Social Media Awards 2018βραβεύτηκε η εταιρεία Communication Lab της Μαρίνας Κουταρέλλη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μεγαλύτερου multisport event στην Ελλάδα, Spetses Mini Marathon.

Ποιος ήταν ο αρχικός στόχος όταν ξεκίνησες τα Social Media του Spetses mini Marathon;

Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να χτίσουμε ένα μεγάλο sports brand και πιστεύω ότι αναπόσπαστο κομμάτι οποιουδήποτε brand είναι τα social media καθώς είναι ένα ιδανικό εργαλείο επικοινωνίας αλλά και δημιουργίας μιας κοινότητας «φίλων» που και μεταφέρουν τα μηνύματα και βοηθούν στο χτίσιμο του brand.

Υπήρχε από την αρχή interaction με το κοινό που ήθελα να μάθει και να συμμετέχει το multisport event;

Η αλήθεια είναι από την πρώτη στιγμή το κοινό μας αγάπησε – ποστάριζαν συνεχώς φωτογραφίες από τις προπονήσεις τους, ενώ έκαναν δικό τους μόττο το μήνυμα-hashtag μας 2winis2participate (δηλαδή νίκη είναι η συμμετοχή) – το οποίο και πλέον χρησιμοποιείτε ευρέως.  Έχουμε πάνω από 36,5Κ followers στο instagram από πάρα πολλές χώρες στον πλανήτη και όλοι τους σχεδόν επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου – και βέβαια με ασταμάτητο ρυθμό κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων.

Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση όσο μεγάλωνε το κοινό του SMMστα social media; 

To brand loyalty και το πόσο engaged είναι το κοινό αυτό – σκέψου ότι συνεχώς όπου βρεθώ έρχονται άνθρωποι που μου λένε σας ακολουθούμε στα social media.  Επίσης το πόσο επιδραστικά είναι τα social media σε επίπεδο προβολής.  Φέτος κατά τη διάρκεια του Spetses mini Marathon το παγκόσμιο account του @travelaandleisure με 3.6 εκατομμύρια followers έκανε share μία μαγική drone φωτογραφία της Κατερίνας Κατόπη και πάνω από 200 άνθρωποι απάντησαν στο post εκδηλώνοντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον να συμμετέχουν του χρόνου.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας να αποκτήσει ένα brand επιδραστικά social media ανάλογα πάντα με το brand identity και τις ανάγκες του;

Η συνέχεια και η συνέπεια!  Ένα πολύ μεγάλο λάθος είναι ότι πάρα πολλά brands επενδύουν πολλά χρήματα και ενέργεια στην αρχή αλλά μετά δεν υπάρχει δυναμική και ανανέωση στα social media.  Επίσης συνεχώς αλλάζει το περιβάλλον των social media και πρέπει και τα accounts να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνικές. Τέλος το πιο σημαντικό για εμένα είναι το περιεχόμενο να είναι targeted και να έχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο brand.  Είναι σημαντικό να υπάρχει πρωτότυπο και καινοτόμο υλικό.

Έχετε σχέδια για κάποιο youtube κανάλι Spetses mini Marathon μέσα στο οποίο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και σχετικού ενδιαφέροντος εκπομπές; 

Έχουμε ένα youtube κανάλι, το οποίο μέχρι σήμερα παίζει τα βίντεο του αγώνα και τις πολλές προβολές από τα ΜΜΕ – αλλά σύντομα θα υπάρξουν νεότερα γύρω από αυτό το θέμα.

Ο λογαριασμός @spetses_marathon στο Instagram έχει 37Κ followers με μέσο όρο 2000likes ανά post. Κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, το σύνολο των Likes με βάση τους instagram users που ανέβασαν hashtag με το #spetsesminimarathon ξεπέρασε τα 300Κ Likes. Παράλληλα, 5.342.206 μοναδικοί επισκέπτες παρακολούθησαν τα Facebook posts της σελίδας.