Η Μαρία Σπυράκη άνοιξε την καρδιά της στον Άρη Καβατζίκη και στην εκπομπή «Το Πρωινό» λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Στην ευρωβουλευτή πριν λίγες ημέρες απονεμήθηκε το βραβείο «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία που την γέμισε με χαρά και υπερηφάνεια.

Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια εξηγώντας πως ήταν ένα δύσκολο παιδί που δε δίσταζε να παίξει ξύλο αν χρειαστεί. «Υπήρξα πολύ επιθετικό παιδί. Πολύ ξύλο στο σχολείο. Έδερνα και με έδερναν. Μια ζωή αγοροκόριτσο. Είχα αίσθηση ότι οι λογαριασμοί έπρεπε να ξεκαθαρίζονται επί τόπου», είπε.

Η οικογένεια της Μαρίας Σπυράκη ζει στη Θεσσαλονίκη και η ίδια μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βρυξέλλες. Ευγνωμονεί τη μητέρα της και το σύζυγό της για τη μεγάλη βοήθεια και τη στήριξη τόσο στο μεγάλωμα των παιδιών της όσο και στην επαγγελματική της καριέρα. «Χωρίς το σύζυγό μου δε θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά και αυτή τη ζωή», εξηγεί.

Όσο για το μεγαλύτερο δώρο και επίτευγμα στη ζωή της αδιαμφισβήτητα είναι τα παιδιά της. Η Μαρία Σπυράκη απέκτησε δίδυμα πριν 11 χρόνια μετά από μεγάλη προσπάθεια και 5 εξωσωματικές. Γυρνώντας το χρόνο πίσω παροτρύνει τις γυναίκες να κάνουν παιδιά όσο νωρίτερα μπορούν ώστε να αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα. «Απέκτησα τα παιδιά μου με εξωσωματική γονιμοποίηση, μετά από 5 φορές. Την 5η φορά είπα στο γιατρό ότι δε θέλω να κάνω την εξέταση. Τα παιδιά μου είναι η σπουδαιότερη στιγμή της ζωής μου. Ταλαιπωρήθηκα πολύ αλλά τα άφησα όλα πίσω μου γιατί τώρα είμαι μια ευτυχισμένη μαμά. Τα παιδιά μου είναι 11 ετών», αναφέρει με μάτια υγρά και ψυχή γεμάτη.

Δείτε τη συνέντευξη