Η κάμερα του Happy Day και άλλοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στα παρασκήνια της φωτογράφησης για την παράσταση «Δουλειές με φούντες». Εκεί θα πρωταγωνιστούσε η Ζωή Λάσκαρη και οι δημοσιογράφοι απέσπασαν τις πρώτες δηλώσεις της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου μετά τον ξαφνικό χαμό της μαμάς της.

«Δεν πέφτει μαύρη αυλαία στο θέατρο Ζωή Λάσκαρη. Όπως θα έκανε και η ίδια, επειδή αγαπώ αυτόν τον χώρο, δεν μπορούσα παρά να συνεχίσω στη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» και να αναλάβω να ανεβάσω την παράσταση όπως τα είχε κανονίσει όλα», εξήγησε αρχικά στις κάμερες.

Μάλιστα εξήγησε πως το ρόλο που θα έπαιζε η μητέρα της, δεν θα τον κάνει καμία, καθώς παράλλαξαν το σενάριο. Αναλυτικά σημείωσε: «Άλλαξαν κάποια πράγματα και διασκορπίστηκε ο ρόλος σε τρεις βασικούς. Θέλω να καταλάβετε κάτι, η θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» πλέον είναι ομάδα. Ό,τι και να ανεβαίνει σε αυτή τη σκηνή θα είναι ομαδικό, δεν πιστεύω στις μονάδες και τα δήθεν. Ό,τι θα ανεβαίνει σε αυτό το θέατρο θα είναι ομαδικό. Είμαστε μια ομάδα και η μητέρα μου, καλώς ή κακώς, μας ένωσε».

Σημαντικά όμως είναι και όσα φρόντισε να τονίσει για τη Ζωή Λάσκαρη. «Δεν θέλω να μιλήσω μοιρολατρικά για τη μητέρα μου. Είναι κάτι που βιώνω προσωπικά εγώ και η οικογένειά μου. Και βέβαια θα ήθελε το κοινό να δει τη μαμά μου στην παράσταση, κι εγώ τη μαμά μου θα ήθελα να είχα και να έβλεπα. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Η μαμά μου μού άφησε ένα πολύ ωραίο θέατρο και θέλω να κάνω πολύ ωραία πράγματα εκεί μέσα με πολύ ωραίους ανθρώπους και αυτός είναι ο σκοπός μου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Έχω μεγαλώσει μέσα στα θέατρα. Αν θα τα καταφέρω ή όχι θα το δείξει ο χρόνος και ο κόσμος. Με ενδιαφέρει να ανεβαίνουν σε αυτή τη σκηνή νέοι άνθρωποι με ταλέντο και να το λέει η ψυχή τους. Καλλιτέχνες! Δεν ήταν να παίξω στο έργο, αλλά με όλα αυτά που έγιναν θα παίξω έναν μικρό ρόλο», ανέφερε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.