Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου μετά το θάνατο της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη, προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, να βρει τις ισορροπίες της και να προχωρήσει τη ζωή της. Φύλακας άγγελος της ο πατέρας της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος . «Μετά το θάνατο της μητέρας μου ήρθαμε πιο κοντά, και είναι λογικό. μέχρι τώρα λέγαμε «είμαστε οι τρεις μας», τώρα μείναμε οι δυο μας», λέει η κόρη του ποινικολόγου στη Μαρία Λεμονιά και στο Thema People.

Εντυπωσιακό είναι πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αν και μεγάλος σε ηλικία, προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα της ζωής του και πηγαίνει παράλληλα με την εποχή του. «Ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος ανοιχτός που βρίσκει ενδιαφέρον στα πάντα, από θεατρικό σανίδι μέχρι την Πάολα στην οποία τον πήγα πρόσφατα», πρόσθεσε προκαλώντας την έκπληξη της δημοσιογράφου. «Δεν πάμε κάθε μέρα αλλά μια φορά τη σεζόν γιατί όχι; Η Πάολα είναι μια persona και unique», καταλήγει.

Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου λένε όσοι τη γνωρίζουν πως έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη μητέρα της. Η ίδια το αντιλαμβάνεται;  «Έχω αυτό το εκρηκτικό, τον δυναμισμό αλλά και τη διάθεση να μη βαλτώνω και να εξελίσσομαι όπως και εκείνη. Τολμούσε πράγματα και τολμώ και εγώ, κι ας υπάρχει ρίσκο», απαντά και συνεχίζει «Συνήθως φοβόμαστε να κάνουμε πράγματα για να μην αποτύχουμε. Όταν διαθέτεις ευελιξία, όμως δεν σε πειράζει να κάνεις και κάτι που να μην πάει καλά. Και τι έγινε; Kαι εγώ ανέβασα ένα παιδικό στο θέατρο, δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και μετά από λίγο το κατέβασα. Το παιδικό είναι ένα δύσκολο θεατρικό είδος που πρέπει να το ξέρεις για να ασχοληθείς  με αυτό».