Περπατάει χαμογελαστή, κι αυτό την κάνει να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος. Απλή και προσιτή, ντυμένη με ένα τζιν –χωρίς να τη συνοδεύει δυστυχώς ο Σωτήρης, ο σταρ σκύλος της–, με πλησιάζει για τις συστάσεις. Για τους μυημένους στην τηλεόραση, η Μαρία Αναστασοπούλου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα ήδη από το 2012, όταν και ξεκίνησε τις καλοκαιρινές αντικαταστάσεις των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου. Πόνταραν στην επιλογή «η μονιμότητα δεν αργεί». Το 2017 εμφανίστηκε σαν έτοιμη από καιρό και πλέον μαζεύει τους καρπούς της σκληρής δουλειάς – και όσοι πόνταραν σε εκείνη τα κέρδη του στοιχήματος.

Με το που την αντιλαμβάνονται, οι κυρίες που κάθονται στο διπλανό τραπέζι τη χαιρετούν και αρχίζουν να της λένε διάφορα κομπλιμέντα και να κάνουν κριτική σε θέματα της εκπομπής. «Πόσο συχνά σού συμβαίνει αυτό;» τη ρωτάω σχεδόν συνωμοτικά και εκείνη χαμογελώντας ντροπαλά μου απαντά: «Αρκετά συχνά. Και το απολαμβάνω… Πλέον έχουμε περάσει, από τη φάση της αναγνωρισιμότητας, στη φάση της αποδοχής. Αυτό είναι το σημαντικό, αφού ήταν δύσκολο στοίχημα για μένα να σταθώ δίπλα στον Οικονόμου».

Είναι διαφορετικό το να σε αναγνωρίζουν απλά από το να έρχονται και να σου εκφράζουν τη συμπάθειά τους με όμορφα λόγια…

Αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Η εκπομπή μας καταπιάνεται κυρίως με θέματα που αφορούν την κοινωνία και, όταν ο άλλος σε πλησιάζει για να σου μιλήσει σχετικά με τα συγκεκριμένα θέματα, καταλαβαίνεις ότι κάνεις κάτι καλά. Φυσικά, υπάρχουν και μερικοί που έρχονται για να μου πουν «εκείνο το θέμα δεν το πιάσατε καλά». Αυτά τα λαμβάνεις πολύ σοβαρά υπόψη σου. Για παράδειγμα, ένας μου έκανε την παρατήρηση «το θέμα των συντάξεων δεν το παίξατε σωστά». Ακούω και σέβομαι όλες τις απόψεις, γιατί υπάρχουν φορές που εμείς οι δημοσιογράφοι χάνουμε το αίσθημα του κόσμου.

Η κυρία σοu είπε επίσης ότι «είσαι πιο όμορφη από κοντά».

Ο κόσμος προσέχει πολύ την εικόνα. Από τη μια υπάρχει η αίσθηση πως στις ενημερωτικές εκπομπές προέχουν η είδηση, οι πολιτικές συζητήσεις, το αισθητήριο των παρουσιαστών για την είδηση. Από την άλλη, όμως, εκείνοι που ανοίγουν την τηλεόραση το πρωί θέλουν να δουν και μια ωραία εικόνα. Παρατηρώ ότι προσέχουν πολύ την εμφάνιση. Πολλές φορές μας στέλνουν σχόλια για τα ρούχα και όχι για αυτά που λέμε.

Αφού μιλάμε για την εικόνα, έχω να σου πω ότι σε θυμάμαι καστανή. Πώς και πήρες την απόφαση να γίνεις ξανθιά; Ποιος σε έπεισε;

Κανένας δεν με έπεισε, η μετάβαση από το καστανό στο ξανθό έγινε σταδιακά. Ήθελα να κάνω μια αλλαγή και, επειδή είμαι καστανόξανθη, είπα να το δοκιμάσω. Νομίζω πως δεν θα το κρατήσω για πάντα, απλά περνάω τη φάση του ξανθού τώρα. Κάποια στιγμή ίσως να επανέλθω στο φυσικό μου.

Γράφει όμορφα… Είναι αναπόφευκτο ο κόσμος να επεξεργάζεται πρώτα αυτό που βλέπει, την εικόνα δηλαδή, κι έπειτα τα όσα λέτε. Άρα, πέρα από αυτό που σκέφτεσαι εσύ για τον εαυτό σου, έχεις να σκεφτείς και την τηλεοπτική σου εικόνα.

Ναι, αλλά συνήθως συμβαίνει το εξής: αν δεν αρέσεις στον ίδιο τον εαυτό σου, τότε αυτόματα δεν θα αρέσεις και στους άλλους. Οπότε, όσο νιώθω όμορφα με αυτά τα μαλλιά και τα ρούχα, θα τα διατηρώ. Γενικά ως χαρακτήρας είμαι υπέρ των αλλαγών. Επομένως, όταν νιώσω πως θέλω να αλλάξω τα μαλλιά μου, θα το κάνω. Δεν θεωρώ ότι επειδή παραδοσιακά το ξανθό γράφει στην τηλεόραση, πρέπει να παραμείνω για πάντα ξανθιά.

Καλά, δεν γράφει σε όλες…

Ναι. Αν πίστευα πως δεν μου ταιριάζει, δεν θα το είχα κάνει.

Υπήρχε ένα προαιώνιο στερεότυπο, «ξανθό ψυχαγωγία, μελαχρινό ενημέρωση». Γκρεμίστηκε πλέον;

Ναι, δεν υπάρχει πια. Θεωρώ πως ήταν πιο στερεοτυπικό το «γυναίκα κάνει ενημέρωση;;;;». Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν υπάρχει ούτε αυτό. Και χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια του δικού μου σταθμού, μπορώ με σιγουριά να πω ότι ο ΣΚΑΪ επενδύει πολύ στις γυναίκες. Νομίζω πως του έχει βγει.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.