Ο Μάκης Δελαπόρτας έχει καταφέρει να χαράξει μία αξιοζήλευτη πορεία στην συγγραφή βιογραφιών, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με πολύ σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνικού κινηματογράφου.

Με αφορμή τις ιερές αυτές ημέρες των γιορτών, καλεσμένος στην εκπομπή «Παιδιά από σπίτι», δημοσίευσε σπάνιες φωτογραφίες από τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Ρένα Βλαχοπούλου. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας:

«Χριστούγεννα στο σπίτι της Ρένας βλέπουμε στην συγκεκριμένη φωτογραφία. Ήμουν η αιτία που η Αλίκη γνώρισε την Ρένα. Την πήρα λοιπόν ένα βράδυ την Αλίκη και πήγαμε στην Ρένα, ήταν ημέρες Χριστουγέννων μας είχε κάνει το τραπέζι. Τότε θυμάμαι ήταν και ο Μάριος Φραγκούλης, η Αλίκη τότε ήθελε να ανεβάσει ένα μιούζικαλ μαζί του κι έτσι είχε γίνει αυτή η συνάντηση από εμένα.

Θυμάμαι είχα πάει σπίτι να πάρω την Αλίκη κι ήταν ντυμένη άψογη με ένα ταγεράκι σομόν  και της λέω … Πάμε στην Ρένα, η οποία Ρένα μπορεί να είναι και με ποδιά μην είσαι τόσο καλά ντυμένη και πήγε και το έβγαλε».