Η απουσία της από τα τηλεοπτικά μπαίνει στον τρίτο χρόνο του. Μετά το πρόωρο φινάλε του Ξαναδέστε Τους, η Μαίρη Συνατσάκη φάνηκε να βάζει ένα οριστικό τέλος στην σχέση της με την τηλεόραση. Όχι μόνο γιατί είχε βρει άλλα πράγματα να γεμίσει τη ζωή της επαγγελματικά, αλλά και γιατί δεν ήταν ικανοποιημένη με πολλά απ΄αυτά που είχε κάνει.

Αυτό είναι κάτι που το εκφράζει ξανά μιλώντας στο Ευτυχείτε και την Έλενα Πολυκάρπου. Εκεί επιβεβαιώνει όλες τις φήμες για τις συζητήσεις της με το One, αλλά συστήνει ηρεμία, καθώς ακόμα δεν έχει υπογράψει τίποτα και το κανάλι δεν έχει αρχίσει να εκπέμπει. Παράλληλα, η Συνατσάκη εξήγησε ότι έκανε αρκετούς συμβιβασμούς τηλεοπτικά κι ένας απ΄αυτούς ήταν η παρουσία της στο πάνελ του Πρωινού.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ΄αυτά παρουσιάζουν τα όσα λέει για τα προσωπικά της. Έχοντας ξεπεράσει τον ένα χρόνο σχέσης με τον Αιμιλιανό Σταματάκη, η Μαίρη Συνατσάκη ρωτήθηκε για σκέψεις περί γάμου και παιδιού. Η απάντησή της ήταν αρκετά σαφής: «Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν με αφορούν με αυτό τον τρόπο. Δεν το έχω καν στο μυαλό μου».