Ο περασμένος Αύγουστος σηματοδότησε τη θεατρική επιστροφή της Μάγδας Πένσου μετά από 5 χρόνια αποχής, καθώς είχε επιλέξει να μείνει στο σπίτι να μεγαλώσει τα δύο της αγόρια, Απόλλωνα και Πάρι. Τον Αύγουστο ξεκίνησε πρόβες για την παράσταση Αυτή Η Νύχτα Μένει, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή. Όσο, όμως, εκείνη βουτούσε στο ρόλο της, έπρεπε να καταφέρει να επιπλεύσει και στα ταραγμένα νερά του γάμου της, που πέρασε ένα γερό ταρακούνημα φέτος το φθινόπωρο, καθώς για πρώτη φορά στα 11 ½ χρόνια της κοινής τους πορείας η Μάγδα και ο σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες χώρια. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να έπαιξε ρόλο το γεγονός πως η ίδια άφησε πίσω τα πάντα για να δοθεί ολοκληρωτικά στα παιδιά. Η κούραση, η αϋπνία, η ρουτίνα…

«Ήταν για να συμβεί, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλά ζευγάρια. Ευτυχώς, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, στο τέλος της ημέρας μάλλον –και λέω “μάλλον” γιατί ποτέ δεν ξέρεις για τίποτα και για κανέναν– το διαχειριστήκαμε καλά. Δεν σημαίνει πως δεν θα ξαναέρθει μια διαφωνία ή μια ένταση, αλλά είναι σημαντικό να τη διαχειρίζεσαι όσο μπορείς καλύτερα. Δεν μπορεί να υπάρξει μια τέλεια σχέση, αλλά αυτό το διάστημα που δεν ήμασταν μαζί ίσως μας έκανε και καλό. Κάθε κρίση σε ταρακουνάει. Χάρηκα όμως που κάποια πράγματα κατανοήθηκαν. Και πέρα από τη χαρά, ένιωσα και μια ανακούφιση που η σχέση που χτίζαμε και χτίζουμε δεν γκρεμίστηκε. Είναι όμως ταρακούνημα. Σαν να γίνεται σεισμός, αλλά ευτυχώς δεν πέφτει το σπίτι».

Έπαιξαν ρόλο τα παιδιά στο να προσπαθήσουν να κρατήσουν όρθιο το… οικοδόμημα; «Το έχω αναφέρει και σε μια άλλη συνέντευξη όταν με ρώτησαν. Δεν θα έμενα στη σχέση μόνο για τα παιδιά. Αλλά θα σκεφτώ και τα παιδιά. Όχι για να μείνω στη σχέση για χάρη τους. Αλλά την ώρα του ταρακουνήματος θα σκεφτώ πώς επηρεάζονται και πώς μπορώ να τα βοηθήσω. Είναι πολύ πιο σύνθετο να ζεις μια κρίση στη σχέση σου όταν έχεις παιδιά, γιατί έχεις μια ευθύνη. Όταν ήμασταν μόνοι μας, ένιωθα πιο έντονα το παραμύθι μας. Λέμε “χωρίσαμε τριάντα φορές”. Ναι, αλλά τότε ήταν ένα παιχνίδι των δυο μας. Τώρα υπάρχουν στη ζωή τα παιδιά μας». Και η Μάγδα μιλάει με λατρεία για τα αγόρια της. «Τα αγόρια είναι δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες και ο καθένας με κερδίζει με διαφορετικούς τρόπους. Ο μικρός είναι αυτός που κάνει τα κουμάντα στο σπίτι. Ο μεγάλος είναι πάρα πολύ υπομονετικός και η τόσο καλή τους σχέση οφείλεται κυρίως στην υπομονή του μεγάλου. Η εικόνα τού να πέφτουν τρεις άντρες πάνω σου και να μην μπορείς να αναπνεύσεις από χαρά είναι μοναδική. Μου λέει ο Δημήτρης γελώντας “Όλοι οι Αποστόλου σε θέλουν”. Κι αυτό είναι ευτυχία».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, μαζί με το Πρώτο Θέμα.