Η πρώτη φορά που η Μάγδα Πένσου συνάντησε τον Δημήτρη Αποστόλου ήταν στο γραφείο του Αλέξανδρου Ρήγα, ο οποίος την είχε φωνάξει για να συζητήσουν την εποχή που το δίδυμο έγραφε τη σειρά Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη. Ήταν μια τυπική επαγγελματική γνωριμία, που δεν οδήγησε καν σε συνεργασία, καθώς οι υποχρεώσεις της Μάγδας στο θεατρικό Full Monty με τον Θοδωρή Αθερίδη δεν της άφηναν περιθώριο για πολύωρα γυρίσματα. Εκείνο το business as usual απόγευμα της πρώτης τους συνάντησης τίποτα δεν προμήνυε αυτές τις πεταλούδες στο στομάχι της, όταν θα τον ξανασυναντούσε στις πρόβες για το θεατρικό έργο Τρεις Φορές Γυναίκα του Neil Simon, που σκηνοθετούσε ο Σταμάτης Φασουλής και είχε διασκευάσει το δίδυμο Ρήγας – Αποστόλου.

Ήταν 2005 και είχε μόλις ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περιοδεία για τον Ορέστη του Ευριπίδη που σκηνοθετούσε ο Σταμάτης Φασουλής – εκείνος μάλιστα της είχε πει να συνεχίσει μαζί του και το χειμώνα στο έργο του Simon που θα ανέβαζε στο Θέατρο Κιβωτός. «Εκείνη την περίοδο νόμιζα πως ήμουν ερωτευμένη με κάποιον άλλον, με τον οποίο όμως δεν είχαμε σχέση. Και λέω “νόμιζα” γιατί συνέβη το εξής: ξεκινήσαμε τις πρόβες κι ο Δημήτρης ερχόταν σε όλες. Μια μέρα, λοιπόν, δεν εμφανίζεται. Και πιάνω τον εαυτό μου να τον ψάχνει. Όπως ήταν αμφιθεατρικό το Κιβωτός, ακούω την πόρτα από πάνω να ανοίγει και κάποιος να μπαίνει. Λέω μέσα μου “αυτός θα είναι”. Γυρίζω, όμως, και είναι η κυρία που καθαρίζει. Ανοίγει ξανά η πόρτα, αλλά μπαίνει κάποιος άλλος. Και πιάνω τελικά τον εαυτό μου να απογοητεύεται που δεν ήρθε στην πρόβα ο Αποστόλου. Τότε κατάλαβα πως κάτι γίνεται μέσα μου. Ο Δημήτρης, πάλι, με προσέγγισε με πολύ όμορφο τρόπο, γιατί εγώ θέλω το χρόνο μου και το παραμύθι μου. Ευτυχώς έπεσα σε σεναριογράφο, οπότε το παραμύθι το φρόντισε πολύ καλά. Βέβαια, μετά από ένα μήνα περίπου που βγαίναμε εξαφανίστηκε για μία εβδομάδα. Δεν μπορούσα να τον βρω, δεν σήκωνε καν το τηλέφωνο. Θυμάμαι ότι ήμουν έξω με μια φίλη μου και της λέω “μου δίνεις το κινητό σου;”. Ο Δημήτρης δεν απαντούσε ποτέ σε άγνωστα νούμερα, αλλά τον πήρα και το σήκωσε. Ξαφνιασμένη, λοιπόν, θυμάμαι να του λέω: “Απαντάς σε άγνωστα νούμερα; Μάλιστα! Θέλω να περάσω να πάρω δυο τρία πράγματα που έχω αφήσει στο σπίτι σου”. Και μου λέει “Ναι, αλλά κάνε γρήγορα γιατί θέλω να βγω”. Φτάνω εκεί, λοιπόν, έξαλλη, και τα είχε ήδη μαζέψει. Και την ώρα που ετοιμάζομαι να φύγω, μου λέει “μα, δεν θα καθίσεις;”. Ποιος, ο άνθρωπος που μου είχε πει πως είχε κανονίσει να βγει και είχε ήδη μαζέψει τα πράγματά μου, αυτός που δεν μου άφησε καν το περιθώριο να υπάρξω στο χώρο! Ίσως, όμως, να ήταν μέσα στο σενάριο, γιατί τελικά δεν έφυγα».

Κάπως έτσι ξεκίνησε, ή μάλλον συνέχισε, μια σχέση που σήμερα μετρά εντεκάμισι χρόνια κοινής πορείας, ένα κινηματογραφικά ρομαντικό γάμο στην «πόλη τους», το Παρίσι, και δύο παιδιά που ήρθαν να πασπαλίσουν με φως τη ζωή τους, κάνοντας τη Μάγδα να αποφασίσει να πατήσει pause στην καριέρα της και να αφιερωθεί στο μεγάλωμά τους.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, μαζί με το Πρώτο Θέμα.