Μπορεί πριν από λίγες ημέρες να έγινε γνωστό πως κάποιες από τις γυναίκες που κατηγορούσαν τον Χάρβι Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του έναντι οικονομικού αντιτίμου 25 εκατομμυρίων, αλλά αυτές δεν είναι οι μόνες που τον κατηγορούν. Μόλις χθες, ένα πρώην μοντέλο από την Πολωνία, η Κάγια Σόκολα, κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν 16 ετών, ενώ υπάρχουν και οι υποθέσεις με την κατηγορία του βιασμού που είναι να εκδικαστούν. Μια απ΄αυτές αφορά στην Βρετανία ηθοποιό Λιζέτ Άντονι.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς Hollyoaks μίλησε στο βρετανικό δίκτυο Channel 4 για την δική της επαφή με τον Χάρβι Γουάινστιν, που κατέληξε στην χειρότερη στιγμή της ζωής της.

Ήταν το 1982 όταν ο τότε απλώς δημοσιογράφος βίασε εις διπλούν την Άντονι, όπως αναφέρει. Η 56χρονη σήμερα Λιζέτ ήταν από την πρώτη στιγμή ανάμεσα στις γυναίκες που μίλησαν για τα εγκλήματα του Γουάινστιν, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τι υπέστη. Κάτι που αναμφίβολα θέλει τεράστιο θάρρος και κουράγιο για να το κάνεις σε δημόσια κλίμακα.

«Αυτό που μου συνέβη δεν είχε να κάνει με το σεξ, είχε να κάνει με την κυριαρχία. Ο Γουάινστιν είχε λεφτά από τότε και θα μπορούσε να πληρώσει άπειρες γυναίκες για να κάνουν έρωτα. Δεν ήθελε όμως αυτό. Ήθελε κάποια που να τον φοβάται. Ήταν το 1982 όταν τον γνώρισα. Ένας φίλος μου είπε ότι πρέπει να είμαι σε ένα δείπνο μαζί του και πως πρέπει να τον γνωρίσω.

Ο Χάρβι είχε τότε μια στήλη για ροκ μουσική. Ήμασταν ένα χρόνο φίλοι μέχρι που ένα πρωί βλέπω μια χοντρή φιγούρα να ανεβαίνει τα σκαλιά στο σπίτι μου. Χτύπησε την πόρτα κι εγώ φορούσα μόνο ένα φόρεμα. Με έσπρωξε πάνω στον καλόγερο, κόλλησε πάνω μου και με βίασε. Εγώ προσπαθούσα να ξεφύγω, αλλά ήταν παχύς και βαρύς και δεν μπορούσα. Οπότε υπέκυψα. Η δεύτερη φορά ήταν στο Φεστιβάλ των Καννών στο δωμάτιο μου».

Όσο τα περιέγραφε αυτά στη δημοσιογράφο η Άντονι, το πρόσωπό της ήταν γεμάτο δάκρυα.

Κι ο τρόμος δεν τελείωσε τότε για την Λιζέτ. Ζούμε, βλέπετε, σε μια κοινωνία που το θάρρος της να αποκαλύψει αυτή την τραυματική εμπειρία έγινε αιτία για χλευασμό προς τον γιο της. Η ηθοποιός αποκάλυψε πως μόλις έκανε την πρώτη αποκάλυψη το 2017, ο τότε 14χρονος γιος της δέχτηκε bullying από τους συμμαθητές του που του φώναζαν «η μάνα σου είναι η σκύλα του Χάρβι Γουάινστιν».