Από τη Σαλώμη Σιδέρη,

Τον αποκαλούν «Lord of the Rings» και όχι άδικα. Είναι το «παιδί θαύμα» ή αλλιώς «το φαινόμενο των κρίκων». Ο λόγος για τον Λευτέρη Πετρούνια, τον χρυσό Ολυμπιονίκη που μας έχει χαρίσει πολλές συγκινητικές στιγμές με τα χρυσά μετάλλια που έχει κατακτήσει. Το ταλέντο του ακαταμάχητο και μας το επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά με το χρυσό μετάλλιο στους πρόσφατες  αγώνες Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Μπακού. Δεν σταματά να μας κάνει υπερήφανους και γι’ αυτό του χρωστάμε πολλά.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα μίλησε στη Μαρία Λεμονιά για το ξεκίνημα του στον αθλητισμό, τις στερήσεις-θυσίες που αναγκάστηκε να διαχειριστεί και για τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να τον επηρεάσει ψυχολογικά. Ακόμη αναφέρθηκε  και στην σκέψη που είχε κάνει στο παρελθόν  να τα παρατήσει όλα λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για το ποια είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του απάντησε: « Η μητέρα μου είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μου διάθεση, και αυτό με εκνευρίζει. Μπορεί να τσακωθώ μαζί της και να μην έχω καλή απόδοση στη προπόνηση. Είμαι παιδί εκτελωνιστών, οι γονείς μου δούλευαν πολύ και παρά τις υψηλές απαιτήσεις της δουλειάς τους θυμάμαι μια ζωή τη μητέρα μου να ξυπνά από τα χαράματα για να μας μαγειρέψει και να με πάει στην προπόνηση. Δίχως άλλο, μου έχει προσφέρει πολλά».

Όταν ρωτάται για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, εξήγησε: «Έχει τύχει να καταπονήσω τόσο πολύ το σώμα μου ώστε να πονώ και να μη μπορώ να ξεκουραστώ τα βράδια. Κοιμόμουν ανάσκελα, τοποθετώντας τα χέρια ψηλά σαν μαξιλάρι προκειμένου να ανακουφιστώ, αλλά και πάλι πονούσα».

Ο πόνος όμως δεν αφορά μόνο τη σωματική του κούραση αλλά και οικονομικά είχε πληγεί πολύ. «Χρωστώ πολλά στη Stoiximan, μια εταιρεία που έχει επενδύσει στον αθλητισμό. Χάρη στην εταιρεία αυτή δεν υπάρχει πλέον το οικονομικό άγχος των προετοιμασιών και της συμμετοχής στους αγώνες. Θυμάμαι τον εαυτό μου τότε που δεν είχα χορηγούς , το 2014… όταν είχα πάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας με δανεικά και επέστρεψα απογοητευμένος, καθώς ήμουν εκτός και δεν είχα στην τσέπη ούτε ένα ευρώ… Εκείνη τη μαγική στιγμή με πήραν τηλέφωνο από τη Stoiximan», εξολομολογείται και δεν ξεχνάει να απονείμει τα εύσημα «Τον Πετρούνια που βλέπετε σήμερα τον οφείλουμε και στη Stoiximan».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, όπως είναι γνωστό, είναι σε σχέση με την συναθλήτρια του Βασιλική Μιλλούση. Αν και δεν κρύβει τη σχέση του δεν θέλει να γίνεται πρωτοσέλιδο για τα προσωπικά του, δεν προκαλεί και δε μιλά για… λεπτομέρειες. «Είμαστε μαζί και είμαστε καλά. Έχουμε κοινούς αθλητικούς και επαγγελματικούς στόχους. Σκεφτόμαστε μάλιστα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προσφέροντας στο άθλημα μας», αναφέρει.