Από τη Νάνσυ Παραδεισανού,

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Όπως μου λέει, προσπαθεί να απασχολεί τον κόσμο αποκλειστικά με τις αθλητικές του επιδόσεις, δίνοντας τις απαντήσεις του στο γήπεδο. 31 ετών σήμερα, αγωνίζεται ως μέσος στην ΑΕΚ, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο «7», πιο κατασταλαγμένος και ώριμος από ποτέ. Έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια, που πρόκειται να μεγαλώσει κι άλλο σε μερικούς μήνες. Τον συνάντησα στο Χαλάνδρι, ένα μήνα μετά τον οριστικό αποκλεισμό της εθνικής μας ομάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Ρωσία. Και μιλήσαμε για όλα.

Περίμενες τον αποκλεισμό της Εθνικής από το Μουντιάλ;

Ήταν κάτι που φοβόμουν, αν και έλπιζα να ανατραπεί. Από τη στιγμή που πέσαμε με την Κροατία στο μπαράζ, οι πιθανότητες για μένα ήταν με την Κροατία. Δεν διαχειριστήκαμε το πρώτο παιχνίδι καλά κι από εκεί κι έπειτα το δεύτερο παιχνίδι έγινε απλά για να περάσει στην ιστορία.

Αποκλειστήκαμε από το Euro και τώρα από το Μουντιάλ. Τι φταίει για την κακή πορεία της Εθνικής;

Στον πρόσφατο αποκλεισμό μας έφταιξε ίσως η απόδοση και η διαχείριση του παιχνιδιού στο Ζάγκρεμπ. Στενοχωρηθήκαμε πολύ όλοι μας και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο το καλοκαίρι που θα βλέπουμε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου από τα σπίτια μας. Ο πόνος θα είναι μεγαλύτερος τότε. Στο λέω γιατί είχα τη χαρά να ζήσω από κοντά αυτή τη γιορτή πριν από τέσσερα χρόνια. Ειδικά αν σκεφτείς ότι στο περασμένο Μουντιάλ είχαμε φτάσει στους 16 και είχαμε πιθανότητες να προκριθούμε.

Ισχύει ότι οι παίκτες έπαιξαν ρόλο στην παραμονή του Michael Skibbe στο τιμόνι της Eθνικής;

Ναι, έγιναν δημόσιες τοποθετήσεις για αυτόν ακριβώς το λόγο. Οι αρχηγοί πίστευαν ότι αυτό είναι το σωστό και το καλύτερο για την ομάδα και μετέφεραν την άποψη αυτή εκεί που έπρεπε. Αυτοί οι παίκτες είχαν δουλέψει περισσότερο με τον προπονητή και είχαν καλύτερη εικόνα για τη δουλειά του. Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος που συσπείρωσε την ομάδα. Εγώ δεν το έζησα τόσο πολύ γιατί είχα την ατυχία να μην είμαι σε όλη την εμπειρία της διοργάνωσης. Πάντως τα αποδυτήρια είναι μια χαρά, δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Πιστεύεις ότι έπρεπε να κληθείς νωρίτερα στην Εθνική για τα προκριματικά;

Νομίζω ότι αδικήθηκα, ναι. Σε κάποιες προηγούμενες κλήσεις θα μπορούσα να είμαι. Βέβαια η στήριξη που είχα από τον κόσμο αλλά και τους δημοσιογράφους ήταν σημαντική για μένα. Είδα να γράφεται ότι έπρεπε να με έχουν καλέσει νωρίτερα και τους ευχαριστώ.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, μαζί με το Πρώτο Θέμα.