Μεσημέρι Δευτέρας. Ο Λάμπης Λιβιεράτος φτάνει στο Κεφαλάρι. Είναι φανερά ανανεωμένος. Αυτό, εξάλλου, προδίδει το εφηβικό του look, αλλά και το χαμόγελο που είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Ένα χαμόγελο που κάνει τα γαλανά του μάτια να λάμπουν ακόμα περισσότερο. Είναι εμφανές πως η άσχημη και «σκοτεινή» περίοδος της ζωής του αποτελεί, πλέον, μια κακή ανάμνηση ή καλύτερα μια μάχη από την οποία βγήκε νικητής. Από τις αρχές του χρόνου κάνει εμφανίσεις με τον Θάνο Καλλίρη, ενώ κάθε Πέμπτη ξεσηκώνουν με τα τραγούδια τους τους πιστούς θαμώνες του club-restaurant Cash στο Κεφαλάρι. «Με τον Θάνο γνωριζόμαστε πάνω από είκοσι χρόνια. Το ντουέτο που κάναμε μαζί, “Ο παλιός είναι αλλιώς”, ήταν η πρώτη μου επίσημη δουλειά στη δισκογραφία. Μετά από αυτό, το μικρόβιο της μουσικής μπήκε μέσα μου για τα καλά» μου λέει.
Ο λόγος που έμεινε για έξι μήνες στη Στοκχόλμη

Το 2011 είχε δώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή Πρωινό Μou. Η συγκεκριμένη συνέντευξη συζητήθηκε ιδιαίτερα, επειδή σε κάποια σημεία οι τόνοι οξύνθηκαν, με τον τραγουδιστή να δείχνει τη δυσαρέσκειά του να συζητήσει για τα προσωπικά του, καθώς τότε ο χωρισμός με την Εύη Αδάμ ήταν πολύ φρέσκος. «Ήταν μια κακή στιγμή. Εκείνη την περίοδο ήμουν αρκετά τσιτωμένος και τη συγκεκριμένη μέρα ήθελα να αποφύγω τη συνέντευξη. Επειδή, όμως, είμαι πολύ αυθόρμητος και δεν παίζω θέατρο στη ζωή μου, αυτό που νιώθω και αισθάνομαι το βγάζω προς τα έξω. Σε γενικές γραμμές τα media μου έχουν φερθεί καλά». Αμέσως μετά το διαζύγιό του, φεύγει για τη Σουηδία. Εκεί συγκατοικεί με τον καλό του φίλο, φωτογράφο Παύλο Ευθυμίου. «Στη Στοκχόλμη έμεινα για έξι μήνες. Μου έγινε μια επαγγελματική πρόταση σε έναν άλλον τομέα για κάτι επιχειρήσεις. Το είδα σαν εναλλακτική λύση για τα παιδιά μου, ώστε να έχουν μια πόρτα ανοιχτή, αλλά τελικά δεν προχώρησε.

lampis livieratos people 75  (4)

Ένιωσα πως αυτό που πήγαινε να γίνει δεν με εξέφραζε καθόλου. Η ζωή εκεί δεν ήταν εύκολη, άσε που έπεσα στην περίοδο που είχαν το χειρότερο χειμώνα των τελευταίων σαράντα ετών! Επέστρεψα στην Ελλάδα, γιατί μου είχαν λείψει πολύ τα παιδιά μου. Δεν μπορούσα να είμαι μακριά και να λείπω από τη ζωή τους. Κάτι μέσα μου μου έλεγε πως έπρεπε να παλέψω εδώ και όχι να φύγω» παραδέχεται. Ερχόμενος στην Ελλάδα, για ακόμα μία φορά, εμφανίζεται ως φύλακας-άγγελος ο Θάνος Καλλίρης. «Από 1η Γενάρη του 2014 ξεκινήσαμε μια συνεργασία, ενώ μέχρι σήμερα που μιλάμε έχουμε κάνει πάνω από 120 εμφανίσεις». Δισκογραφικά, υπάρχουν ορισμένες συζητήσεις και ο Λάμπης βρίσκεται σε περίοδο επαφών. Παρότι έχει αρκετές γνωριμίες, ποτέ δεν «εκμεταλλεύτηκε» ανθρώπους και καταστάσεις. «Έχω ένα τακτ. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τους άλλους και να τους θυμάμαι όποτε τους έχω ανάγκη. Οι κοντινοί μου άνθρωποι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών. Δεν νομίζω πως χρειάζονται περισσότεροι».

Οι γυναίκες και το αναληθές δημοσίευμα

Εκτός από το Cash στο Κεφαλάρι, ο Λάμπης εμφανίζεται σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία. Θα έμπαινε στη διαδικασία να φτιάξει ένα καινούριο μαγαζί; «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με ψήνουν και μπορεί να το ξανακάνω. Αν, όμως, μπω σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να ασχοληθώ ενεργά και να μην είμαι αλλού. Τέτοιου είδους μαγαζιά είναι προσωποπαγή και δεν πρέπει να λείπεις. Ειδικά σε ένα all day cafe, πρέπει να είσαι ολοκληρωτικά δοσμένος και να έχεις ελάχιστη προσωπική ζωή». Και μιας και μιλάμε για προσωπική ζωή, ο Λάμπης είναι ακόμη πολύ νέος και όμορφος για να μονάσει. Όσον αφορά στα δημοσιεύματα για την υποτιθέμενη σχέση του με τη δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Δήμητρα Τρανού, ο ίδιος βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Με τη Δήμητρα είμαστε φίλοι. Δεν υπήρξε ποτέ κάτι ερωτικό ανάμεσά μας. Από την άλλη, δόξα τω Θεώ, συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μου, αλλά όχι κάτι μόνιμο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λάμπης Λιβιεράτος κάνει comeback

Λάμπης Λιβιεράτος: Το μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν δίπλα του

Εύη Αδάμ: Το διαζύγιο από το Λάμπη Λιβιεράτο και η σχέση με τις κόρες της