Για πολλά χρόνια δεν είχε την ψυχική δύναμη να πει όσα βίωσε. Ίσως γιατί φοβόταν, ίσως γιατί το μυαλό της δεν ήθελε να τα επαναφέρει στη μνήμη της. Πλέον όμως, η Lady Gaga έχει τη δύναμη και την ασφάλεια ότι βρίσκεται σε έναν κόσμο που δεν θα την κατηγορήσει επειδή υπήρξε θύμα. Αντιθέτως, θα σταθεί στο πλευρό της. Έχει επίσης και την κατανόηση ότι δεν είναι μόνη της σε αυτό το βίωμα, καθώς πολλές διάσημες κυρίες αποκάλυψαν το δικό τους περιστατικό παρενόχλησης, κακοποίησης ή βιασμού.

Έτσι, μετά από δύο συνεντεύξεις σε περιοδικά που είχε δώσει στο τέλος του 2019 και περιέγραφε τον κατ΄εξακολούθηση βιασμό της, ήρθε η στιγμή να τα πει και στην εκπομπή της Όπρα Γούνφρεϊ στο Youtube με τίτλο «Oprah’s 2020 Vision: Your Life in Focus».

Η θεματική της εκπομπής ήταν τα ζητήματα πνευματικής υγείας ή για την ακρίβεια οι πνευματικές και ψυχολογικές ασθένειες, με την Lady Gaga να έχει έντονα τέτοια προβλήματα μετά από τον βιασμό της.

Όπως εξήγησε στην Όπρα και το κοινό, δεν μπορεί να ζήσει πλέον χωρίς τα φάρμακα που παίρνει κατά κόρον και τα οποία κατευνάζουν τον πόνο και τον φόβο της, μιας και έχει διαγνωστεί από PTSD, δηλαδή μετατραυματικό στρες.

«Παίρνω χάπια για να παραμείνω σε μια ισορροπία. Επιβίωσα όμως και τώρα ζω, ανθίζω και είμαι δυνατή και θα μοιραστώ όλη μου την εμπειρία με τον κόσμο για να τον κάνω ένα καλύτερο μέρος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη τη συζήτησή της Lady Gaga με την Όπρα.