Κι όμως εν έτει 2019 εφαρμόζεται ο Ισλαμικός νόμος (ή Σαρία) σε πολλά κράτη της Μέσης Ανατολής. Το Σουλτανάτο του Μπρουνέι λοιπόν, είναι από τα τελευταία που αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη νομοθεσία, με τις αντι-ομοφυλοφιλικές ποινές.

Πρώτη η LGBT κοινότητα αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να μποϊκοτάρει επιχειρήσεις που ανήκουν στο Σουλτάνο του Μπρουνέι. Σε συνέχεια αυτής της κίνησης, οι George Clooney, Elton John και Ellen DeGeneres ξεκίνησαν να καλούν σε μποϊκοτάζ τον κόσμο, για τα ξενοδοχεία που του ανήκουν.

Πριν λίγες ώρες η παρουσιάστρια μέσω Facebook ανήρτησε φωτογραφία με τη λίστα των ξενοδοχείων που του ανήκουν και ζήτησε από τον κόσμο να αποφύγει τη διαμονή του σε αυτά.

«Αύριο η χώρα του Μπρουνέι θα ξεκινήσει να λιθοβολεί ομοφυλόφιλους μέχρι θανάτου. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε άμεσα. Σας παρακαλώ μποϊκοτάρετε αυτά τα ξενοδοχεία που ανήκουν στο Σουλτάνο του Μπρουνέι. Υψώστε τις φωνές σας και μοιραστείτε το!», σημείωσε στην ανάρτησή της.

Tomorrow, the country of Brunei will start stoning gay people to death. We need to do something now. Please boycott these hotels owned by the Sultan of Brunei. Raise your voices now. Spread the word. Rise up.

Geplaatst door Ellen DeGeneres op Dinsdag 2 april 2019

Στη λίστα αναφέρονται και τα εννιά (9) ξενοδοχεία που ανήκουν στο Σουλτάνο και βρίσκονται σε Αμερική και Ευρώπη.

Το Σάββατο που μας πέρασε, με μία σειρά από tweets, ο Elton John πήρε θέση μαζί με τον George Clooney για παγκόσμιο μποϊκοτάζ στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

«Τάσσομαι με το φίλο μου, George Clooney, για αντίσταση στην αντι-gay βιαιοπραγία που συμβαίνει στο Μπρουνέι», σημείωσε