Περίπου τρεις μήνες μετά την ένοπλη ληστεία με θύμα την Kim Kardashian στο Παρίσι και λίγες ημέρες αφότου συνέλαβαν 16 υπόπτους, οι γαλλικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε τέσσερα άτομα.

Η μεγαλύτερη ληστεία κοσμημάτων από ιδιώτη στη Γαλλία τα τελευταία είκοσι χρόνια έγινε τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου του 2016. Τουλάχιστον πέντε ένοπλοι, ντυμένοι αστυνομικοί, ακινητοποίησαν την τηλεπερσόνα και, αφού την κλείδωσαν στο μπάνιο, άρπαξαν κοσμήματα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ και διέφυγαν.

Βασικός ύποπτος θεωρείται ένας 64χρονος, ο οποίος ονομάζεται Yunice A. και αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένοπλη ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για απαγωγή. Παρόμοιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 44χρονος, ο Florus H., ενώ για αποδοχή κλοπιμαίων κατηγορείται ένας ακόμα άνδρας Marceau B..

Και οι τρεις άνδρες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο 27χρονος αδερφός του σοφέρ της Kim στο Παρίσι, ο Gary Madar.

Την Πέμπτη, οι γαλλικές αρχές άφησαν ελεύθερους τρεις άνδρες και μια γυναίκα που είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι. Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες και σε άλλα έξι άτομα.