Τα ξημερώματα της Δευτέρας όλοι μείναμε άφωνοι με την γκάφα στα Όσκαρ και τη λανθασμένη ανακοίνωση του νικητή για την καλύτερη ταινία.

Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί του La La Land ανέβηκαν στη σκηνή και παρέλαβαν τα χρυσά αγαλματίδια, μόνο για λίγα λεπτά όμως. Όπως έγινε γνωστό η ανακοίνωση ήταν λανθασμένη, καθώς το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κατέκτησε το Moonlight.

Η ασύλληπτη γκάφα στην 89η τελετή σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο λάθος.

Το 1964 και κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του νικητή για το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής, ο Sammy Davis Jr. ανέβηκε στη σκηνή και έκανε το δικό του «show». Ωστόσο λίγο αργότερα και όταν έπρεπε να ανακοινώσει το νικητή, είπε πως ήταν ο Τζον Αντισον, για την ταινία «Τομ Τζόουνς».

Ωστόσο όλοι πάγωσαν και το χειροκρότημα ήταν πολύ χαλαρό, καθώς ο συγκεκριμένος διαγωνιζόμενος δεν ήταν καν στους υποψήφιους! «Μου έδωσαν λάθος φάκελο», εξήγησε αμέσως ο Davis και μόλις του έδωσαν τον σωστό, έβαλε τα γυαλιά του και είπε γελώντας «δεν πρόκειται να κάνω λάθος αυτή τη φορά».

Δείτε το ντοκουμέντο.