Τεράστια αίσθηση, αλλά ακόμη και σχόλια από πηγές του Παλατιού έχει προκαλέσει η αμεσότητα της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κάθριν (Κέιτ Μίντλετον) κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής της, στην οποία μίλησε για τη μητρότητα χωρίς κομπιάσματα, ωραιοποιήσεις και φίλτρα.

Το Happy Mum, Happy Baby Podcast, είχε τεράστια επιτυχία, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε τοσο η Τζοβάνα Φλέτσερ που εξασφάλισε αυτή τη συνομιλία με τη Δούκισσα, όσο και το Παλάτι.

«Είναι ο σωστός τρόπος για να μιλά μια γυναίκα για τον εαυτό της και να συστήνεται εκ νέου στους ανθρώπους», ήταν το πρώτο σχόλιο που έγινε από πηγή του Παλατιού. «Μιλά για τον εαυτό της, χωρίς όλο αυτό να αποτελεί μία άσκηση ματαιοδοξίας. Όλο αυτό ήταν μια κουβέντα για τη δουλειά που κάνει και για όσα έχει μάθει ως μητέρα, ακριβώς λόγω της δουλειάς που κάνει και του έργου που προσφέρει».

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα όσα είπε περί τύψεων η Μίντλετον, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναφερθεί στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης, αλλά και της ανατροφής της χρονης Σάρλοτ, του 6χρονου Τζορτζ και του Λούι που γίνεται δύο χρονών φέτος τον Απρίλιο.

Ήταν αυτή η αμεσότητα που έφερε σε δύσκολη θέση ακόμη και τη Φλέτσερ, η οποία παραδέχθηκε ότι για ώρα δεν μπορούσε να φερθεί φυσιολογικά μπροστά της.

«Δεν την είχα ακούσει ποτέ να μιλά τόσο ανοιχτλα για τέτοια ζητήματα. Θυμάμαι ότι σε κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να συμβαίνει τώρα αυτό, μαζι της. Και προσπαθούσα να φερθώ φυσιολογικά, σαν όλο αυτό να ήταν κάτι απολύτως συνηθισμένο, αλλά δεν ήταν», εξηγεί η Φλέτσερ.

Πέρα βέβαια από το περιεχόμενο της συνέντευξης -που, ναι, για τα δεδομένα της πάντα ατσαλάκωτης Μίντλετον ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική- αξίζει να σημειωθεί αυτό που επισημαινεται εδώ και μέρες στα Μέσα τόσο της Βρετανίας όσο και του εξωτερικού.

Ότι, δηλαδή, τώρα που σιγά – σιγά κοπάζει το σκάνδαλο της παραίτησης του πρίγκιπα Χαρι και της Μέγκαν Μαρκλ, το Παλάτι μοιάζει να οργανώνει στρατηγικά της σκιαγράφηση ενός πιο ανθρώπινου προφίλ της Δούκισσας του Κέμπριτζ, που θα εστιάζει κυρίως στην προσωπικότητα και τα χαρίσματά της και λιγότερο στο ατσαλάκωτο κάθε εμφάνισής της και της αφοσίωσής της στο Πρωτόκολλο.

Στόχος είναι να στραφεί και πάλι η προσοχή του κόσμου στο Παλάτι και στον θεσμό της Βασιλείας, αλλά αυτή τη φορά για όλους τους σωστούς λόγους.

Με στοιχεία από το People.com