Το ντοκιμαντέρ For Sama της Waad al Kateab είναι μια από τις ταινίες της χρονιάς και πιθανότατα το ντοκιμαντέρ που θα πάρει το φετινό Όσκαρ στην αντίστοιχη κατηγορία. Η Kateab κινηματογράφησε την πορεία της κόρης της Sama από την Αλέπο της Συρίας, όπου το 2016 ήταν η τελευταία τους χρονιά εκεί, μέχρι το Λονδίνο. Τότε βρίσκονταν κρυμμένοι σε ένα νοσοκομείο και γύρω τους έσκαγαν βόμβες. Οι αντιδράσεις και τα μάτια ενός μικρού παιδιου αποτυπώθηκαν με απίστευτη ακρίβεια στην κάμερα της Kateab, η οποία φοβήθηκε ότι από τις εκρήξεις θα καταστραφεί και το υλικό της.

Εν τέλει κατάφεραν να ξεφύγουν απ΄ αυτή την τραγική κατάσταση, βρέθηκαν στην Αγγλία και η ιστορία της μικρής Sama έγινε αυτό το υπέροχο και πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ.

Η δύναμη της ιστορίας δεν μπορούσε παρά να συγκινήσει όσους την έμαθαν. Ανάμεσα τους και η Κέιτ Μίντλετον, η οποία έμαθε για το For Sama το βράδυ της Κυριακής στα Bafta, όταν το είδε να κερδίζει βραβείο και έσπευσε αμέσως να πάει να μιλήσει στην Kateab, η οποία είχε ενθουσιαστεί από τα επαινετικά σχόλια της Δούκισσας.

«Ράγισε η καρδιά μου. Έχω ένα αγοράκι στην ηλικία της Sama. Είσαι μια τρομερή έμπνευση για κάθε γυναίκα. Η ταινία σου είναι υπέροχη και γίνεσαι μέρος της ως θεατής» είπε η Κέιτ στην Kateab σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η σκηνοθέτιδα στους δημοσιογράφους.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ.