Ο χωρισμός της Katie Holmes και του Jamie Foxx έγινε γνωστός λίγες μόλις ημέρες αφότου εκείνος εμφανίστηκε δημόσια με την 21χρονη Sela Vave. Το ζευγάρι ήταν μαζί για 6 χρόνια ενώ ήταν ξεκάθαρο πως προσπαθούν να κρατήσουν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποφεύγοντας να εμφανίζονται μαζί δημόσια και να τους απαθανατίζει ο φωτογραφικός φακός.

Σύμφωνα με το US Weekly η 41χρονη ηθοποιός ήταν αυτή που έβαλε τέλος στη σχέση τους λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση στο  Met Gala τον Μάϊο. Ο λόγος για αυτή της την απόφαση ήταν ο διαφορετικός τρόπος ζωής που έχουν οι δυο τους αλλά και το ότι ο Foxx «παρτάρει» πολύ αλλά και φλερτάρει και βγαίνει με άλλες γυναίκες.

«Εδώ και πολλά χρόνια βγαίνει με άλλες γυναίκες. Δεν τη σέβεται και οι ζωές τους είναι πολύ διαφορετικές. Εκείνος θέλει να πηγαίνει σε πάρτι ενώ εκείνη έχει επικεντρωθεί στην ανατροφή της κόρης της και τη δουλειά της.» ανέφερε μία πηγή που γνωρίζει την ηθοποιό.

Σύμφωνα με την Page Six η απόσταση ήταν ακόμα ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο στον χωρισμό του ζευγαριού καθώς η Holmes μένει στη Νέα Υόρκη ενώ ο Foxx στο Λος Άντζελες.