Η ενασχόλησή της με τη μουσική ήταν μονόδρομος για την Κατερίνα Λιόλιου. Η κλίση της ήταν έκδηλη από τα παιδικά της χρόνια, με τους γονείς της να την παροτρύνουν να ασχοληθεί ενεργά, γράφοντάς την σε ένα ωδείο. Σε ηλικία 10 ετών γεννήθηκε αυτός ο έρωτας, που έμελλε στα 19 της να την οδηγήσει στο πρώτο The Voice που παρουσιάστηκε στον ΑΝΤ1, το 2014.

«Ξεκίνησα τις σπουδές μου στην κιθάρα, στη θεωρία της μουσικής και αργότερα στο πιάνο. Φωνητική έκανα σε μεγαλύτερη ηλικία, γιατί έπρεπε να αναπτυχθούν πλήρως οι χορδές» εξηγεί και προσθέτει: «Βλέπω πολλά παιδιά που έχουν διλήμματα και δεν έχουν κατασταλάξει στο τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Για εμένα ήταν από νωρίς πολύ ξεκάθαρο. Ακόμη και μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετώπιζα, δεν το έβαζα κάτω. Ήμουν αποφασισμένη για τον δρόμο που ήθελα να ακολουθήσω».

Την ετοιμότητά της να αρπάξει οποιαδήποτε ευκαιρία της δοθεί την έδειξε ένα απόγευμα που χτύπησε το τηλέφωνό της: «Ένας συγγενής μου μου είπε ότι βγήκε ανακοίνωση για ένα talent show στην τηλεόραση. Πήγα με κλειστά μάτια. Τότε υπήρχε μια αφέλεια και μια παιδικότητα που με έσπρωξαν, σε συνδυασμό με το ένστικτό μου». Κοιτώντας πίσω, έχει να θυμάται μόνο τα καλά: «Πέρασα υπέροχα στο The Voice. Δεν αναρωτήθηκα ποτέ “Γιατί πήγα;”. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι άνθρωποι λένε ότι μετάνιωσαν που πήραν μέρος. Προσωπικά πήρα πολλή αγάπη από τον κόσμο και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που με θυμούνται από την παρουσία μου εκεί. Αυτό το θεωρώ πολύ καλό».

Στις τέσσερις καρέκλες της κριτικής επιτροπής κάθονταν εκείνη τη χρονιά ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Μιχάλης Κουινέλης. «Η coach μου ήταν η Δέσποινα. Είχαμε μια άψογη συνεργασία στο Voice. Στην πορεία συνεργάστηκα με τον Αντώνη Ρέμο για δύο σεζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τον Αντώνη και τη Δέσποινα τους συναντάω συχνά».

Μετά το τέλος του show που την ανέδειξε, έκανε προσπάθειες προκειμένου να βγάλει κάποια τραγούδια, ωστόσο παραδέχεται πως ο κόσμος την έμαθε από το «Μεγάλα λόγια», το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο από τη Minos EMI. «Ήταν μια πρόκληση για εμένα να ξεπεράσω το στάδιο της 19χρονης Κατερίνας που την έμαθε ο κόσμος μέσα από το The Voice και να μπω σε μια άλλη φάση επαγγελματικά. Συστήθηκα ουσιαστικά ξανά στο κοινό μέσα από το νέο μου τραγούδι».

Η πρώτη φορά που άκουσε το τραγούδι της στο ραδιόφωνο θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη της. «Ήμουν στο αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και άκουγα έναν από τους πιο γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης. Κάποια στιγμή άκουσα το τραγούδι μου. Η χαρά μου ήταν μεγάλη. Αργότερα με πήραν τηλέφωνο ένας φίλος μου και ένας συγγενής μου και μου είπαν ότι το άκουσαν στις 2.00 το μεσημέρι, μετά στις 5.00 και ξανά στις 7.00. Συνειδητοποίησα ότι έπαιζε 5 με 6 φορές την ημέρα. Ήταν τρομερό».

*Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο με το Εθνος