Πριν από λίγες μέρες, η Kate Middleton συνόδευσε τα δυο της παιδιά, τον πρίγκιπα George και την άτακτη πριγκίπισσα Charlotter, στο σχολείο τους. Οι περισσότεροι στάθηκαν στην υπέρκομψη εμφάνιση της πάντα φινετσάτης συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όμως σήμερα η ίδια εκθειάζεται από τα ΜΜΕ για έναν σημαντικότερο λόγο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το αμερικανικό People, τον περασμένο Μάιο, η Kate συμμετείχε σε μία μαραθώνια ενημέρωση γονέων του St. Thomas, του σχολείου στο οποίο φοιτούν και τα δικά της παιδιά.

Kate Middleton: Το μυστικό του κομψού της φορέματος φτάνει μέχρι το μακρινό 1992 και την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Όπως έγινε γνωστό, η ενημέρωση διήρκεσε 3 ώρες (!) και η Δούκισσα επέδειξε τεράστια υπομονή, ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης χαμογελαστή και δεν προσπάθησε ούτε για μία στιγμή να παραλείψει κάποια από τις ομιλίες ή να την «κοπανήσει» προφασιζόμενη κάποια άλλου είδους υποχρέωση, όπως άνετα θα μπορούσε να κάνει.

Τουναντίον: καθώς η ενημέρωση αφορούσε ζητήματα που κάλυπταν όλη τη γκάμα των ανησυχιών ενός μαθητή -από θέματα εξωτερικής εμφάνισης και σχέσεων με τους συμμαθητές του, μέχρι μαθησιακές δυσκολίες και ζητήματα προσαρμογής- η Δούκισσα φρόντισε να έχει κατ’ ιδίαν επαφές με γονείς, δασκάλους και μικρούς μαθητές, συζητώντας μαζί τους.

Της ενημέρωσης ηγείτο η κορυφαία και πολυβραβευμένη ομιλήτρια για ζητήματα ψυχικής υγείας, Hope Virgo, η οποία εντυπωσιάστηκε από την ενεργό συμμετοχή της Δούκισσας κι από το πόσο ενδιαφέρον έδειχνε προκειμένου να έρθει σε επαφή με παιδάκια από 7 έως 12 ετών, σε μια προσπάθεια να ανοιχτούν, να μιλούν για τα συναισθήματά τους και να μπουν σε διαδικασία αναστοχασμού για τον ρόλο που παίζει η ευγένεια, η κατανόηση και η ενσυναίσθηση στις σχολικές συναναστροφές.

Αν και η Middleton δεν «επικοινώνησε» στα ΜΜΕ το βαρύ πρόγραμμα εκείνης της ημέρας, το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από τις δηλώσεις της Virgo, η οποία δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για την υπομονή και την έλλειψη αλαζονείας από την πλευρά της Δούκισσας.

«Ήταν συγκινητικό ότι ήρθε πρώτη να μου μιλήσει και ότι ενδιαφερόταν για τον τρόπο που η ψυχική υγεία των μαθητών πρέπει να γίνει προτεραιότητα. Συμμετείχε σε όλες τις φάσεις ενεργά και αδιαμαρτύρητα και αλήθεια απόλαυσα την επικοινωνία μαζί της», είπε χαρακτηριστικά η Virgo.

*Με στοιχεία από το People.com