Όση ώρα κουβεντιάζουμε, δείχνει προσγειωμένη, ενώ ως χαρακτήρας παραδέχεται πως είναι εξαιρετικά δοτική τόσο στις φιλικές όσο και στις ερωτικές της σχέσεις, ακόμα και όταν την πληγώσουν. «Δίνω δεύτερες, τρίτες, ακόμα και τέταρτες ευκαιρίες. Παλιότερα ήμουν πολύ εγωίστρια, δεν συγχωρούσα εύκολα και δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου ώστε να το μετριάσω. Από την άλλη, είμαι αρκετά κλειστός χαρακτήρας. Δεν μου αρέσει να βγαίνω συνέχεια έξω και θεωρώ πως λίγοι άνθρωποι βρίσκονται δίπλα μου χωρίς να επιδιώκουν κάτι από εμένα. Δυστυχώς οι περισσότεροι θέλουν κάτι». Είναι ειλικρινής, λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια, ενώ πολλές δηλώσεις της σε συνεντεύξεις έχουν συζητηθεί και έχουν παρεξηγηθεί. Όπως, για παράδειγμα, όταν είπε «Πιστεύω πως όλοι είμαστε bisexual. Είναι κάτι που υπάρχει στη φύση μας». Μετάνιωσε για τη συγκεκριμένη δήλωση; «Δεν το μετάνιωσα. Εξάλλου αυτό είναι κάτι που έχει ξεκινήσει από την αρχαία Ελλάδα. Και όταν λέω “Όλοι” είναι μέσα από τα δικά μου μάτια. Είναι η δική μου γνώμη, χωρίς να κρίνω κανέναν». Στέκομαι σε αυτό και τη ρωτώ ευθέως πώς θα αντιδρούσε αν το αγόρι της της αποκάλυπτε πως πριν από εκείνη είχε δεσμό με ένα άλλο αγόρι. «Θα είχα πρόβλημα και δεν θα μου άρεσε καθόλου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αναιρώ αυτό που σου είπα παραπάνω. Γενικά δεν θέλω να μαθαίνω πράγματα για το παρελθόν του συντρόφου μου. Είμαι ζηλιάρα, αλλά προσπαθώ να μην το δείχνω. Αν γίνει κάτι έξω και ζηλέψω, δεν θα το πω στο σύντροφό μου, απλά θα φύγω από το χώρο». Εκείνη δίνει δικαιώματα στο σύντροφό της να ζηλέψει; «Είναι πολύ δύσκολο για έναν άντρα να είναι μαζί μου. Θέλει κότσια και να ξέρει τι του γίνεται, γιατί όταν έχει δίπλα του μια γυναίκα που συναναστρέφεται με πολύ κόσμο, χρειάζεται κατανόηση, υπομονή και σιγουριά για τον εαυτό του».

Η παρεξήγηση με την Κόνι

«Η Κόνι (σ.σ. Μεταξά) είναι αδελφική μου φίλη. Είμαστε κολλητές εδώ και τέσσερα χρόνια και κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Κάποια στιγμή παρεξηγηθήκαμε για μια δουλειά που τελικά χάσαμε και κάναμε να μιλήσουμε τρεις μήνες. Στενοχωρήθηκε πολύ. Κι εγώ το ίδιο. Σε αυτούς τους μήνες πήρε σκυλάκι, μετακόμισε και δεν ήμουν στη ζωή της. Ευτυχώς τα βρήκαμε και είμαστε ακόμα καλύτερα από πριν».

«Σε δέκα χρόνια δεν θα ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά»

Αυτή την περίοδο και ύστερα από δυόμισι χρόνια σχέσης περίπου, η Josephine και ο Βασίλης Μιχαήλ αποφάσισαν να βάλουν μια άνω τελεία στη σχέση τους. «Τώρα δεν είμαστε μαζί. Δεν είμαι από τις γυναίκες που σε ένα μήνα θα είναι με κάποιον άλλο. Ακόμα κι εκείνος να κάνει κάτι, θα είναι εφήμερο και δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που έχουμε εμείς. Γνωριστήκαμε όταν ήμουν 17 ετών. Μιλάμε στο τηλέφωνο και συναντηθήκαμε πριν από λίγες μέρες. Θεωρώ πως αυτή η σχέση με τον Βασίλη δεν έχει κάνει ακόμα τον κύκλο της. Παρότι δεν είμαστε μαζί, ξέρω πως είναι εδώ για εμένα και εγώ εδώ για εκείνον». Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, πρόκειται για μια δυνατή σχέση, ενώ της ζητώ να μου μιλήσει για την παρεξήγηση που είχε γίνει με την Κατερίνα Καινούργιου στις αρχές του 2017, όταν τα περιοδικά έγραφαν πως κάτι συμβαίνει ανάμεσα στην παρουσιάστρια και το νεαρό εφοπλιστή – ενώ εκείνος ήταν με τη Josephine. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο η Κατερίνα Κανούργιου έπαιξε στο βιντεοκλίπ «Μπλέξιμο» του συγκροτήματος The Gatsbies, στο οποίο ο Βασίλης είναι ντράμερ. «Δεν υπήρξε ποτέ σχέση μεταξύ τους και όλο το περιστατικό ήταν κάτι με το οποίο γελάσαμε όλοι στο τέλος. Γι’ αυτό, εξάλλου, πήγα τον Ιανουάριο στην εκπομπή της. Δεν θέλω να το αναλύσω περισσότερο ούτε να προσβάλω κανέναν, αλλά ήμουν η πρώτη που είπα στην Κατερίνα να μη στενοχωριέται. Αυτό που με έχει διδάξει η ζωή μέχρι σήμερα είναι να μην τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά. Ειδικά τους άντρες, που από τη φύση τους θα πουν και δυο πράγματα παραπάνω και μετά θα τα πάρουν πίσω. Οι άντρες είναι περισσότερο ανασφαλείς από τις γυναίκες και πολλές φορές κάνουν σαν παιδιά». Κλείνοντας, τη ρωτάω αν σε δέκα χρόνια θα ήθελε να είναι ακόμα τραγουδίστρια και πρώτο όνομα, εισπράττοντας μια απάντηση που κάπως με ξαφνιάζει. «Όχι, δεν θα ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά. Θα ήθελα να έχω τα παιδάκια μου και να είμαι παντρεμένη. Το τραγούδι είναι ωραίο, αλλά η νύχτα πολύ κουραστική». Josephine, σου το εύχομαι ολόψυχα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.