Στα εφηβικά της χρόνια σιγοτραγουδούσε τις επιτυχίες της Britney Spears, ενώ μεγαλώνοντας διατήρησε τα μακριά ξανθά μαλλιά που θυμίζουν την ποπ τραγουδίστρια, κάνοντας συγχρόνως το κοινό να την αγαπήσει για την πηγαία τσαχπινιά της. Αποχαιρετώντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σεζόν στο πλευρό του Νίκου Οικονομόπουλου και λίγο πριν ξεκινήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία, η Josephine εμφανίστηκε σε δύο από τα μεγαλύτερα μουσικά events, τα MAD VMA και το Colour Day Festival, ξεσηκώνοντας για ακόμα μία φορά τους παρευρισκομένους με το εκρηκτικό live act της:

«Ετοιμάζομαι για την πρώτη μου περιοδεία και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Νιώθω ότι ο κόπος τόσων χρόνων ανταμείβεται και πραγματικά το ευχαριστιέμαι. Είναι πολλοί που με ρωτάνε “Διακοπές φέτος δεν θα κάνεις;” και όταν το ακούω συνειδητοποιώ ότι είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί» εξηγεί και συνεχίζει:

«Όταν ξεκίνησα, δεν περίμενα ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα στην επαγγελματική μου ζωή. Σιγά σιγά, όμως, άρχισα να βάζω διάφορους στόχους και να τοποθετώ τον πήχη λίγο πιο ψηλά. Μπορώ να σου πω, μάλιστα, ότι πλέον δεν κάνω και μακροπρόθεσμα πλάνα, γιατί συνήθως δεν βγαίνουν και μετά απογοητεύομαι, οπότε κοιτάζω να βάζω στόχους εξαμήνου».

Στο εξωτερικό έζησε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής της, για αυτό τον λόγο οι μνήμες δεν είναι έντονες. Μεγάλωσε στην Ελλάδα, πήγε όμως σε αμερικανικό σχολείο μαθαίνοντας τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα. Ο Γερμανός πατέρας της και η Λιβανέζα μητέρα της πήραν την απόφαση να μη βαφτίσουν τη μικρή Josephine, δίνοντάς της την ευκαιρία να επιλέξει η ίδια με το πέρασμα των χρόνων τη θρησκεία που την εκφράζει.

«Οι γονείς μου έκριναν ότι ήταν σωστό να με αφήσουν να διαλέξω μόνη μου τη θρησκεία. Μου έκανε καλό γιατί πραγματικά κάθισα και διάβασα, έκανα κατήχηση κάποιους μήνες, πήγαινα κάθε μέρα στην εκκλησία και ανακάλυψα γιατί θα βαφτιστώ. Πολλά παιδιά δεν γνωρίζουν καθόλου γιατί ανήκουν, για παράδειγμα, στον χριστιανισμό ή σε κάποια άλλη θρησκεία. Στο σήμερα, βέβαια, σου λέω ότι, αν κάνω παιδιά, θα επιλέξω να βαφτιστούν μικρά.

Εγώ πήγαινα σε international school, οπότε είμαι σίγουρη ότι υπήρχαν παιδιά από όλες τις θρησκείες. Δεν θυμάμαι να με απασχολούσε μικρή αυτό το θέμα, έχω όμως στο μυαλό μου τα καλοκαίρια που κατέβαινα Κρήτη και έλεγαν όλοι “Θα πάμε εκκλησία να κοινωνήσουμε”… Μόλις μάθαινε ο παπάς ότι δεν έχω βαφτιστεί, έλεγε ότι δεν γίνεται να κοινωνήσω και εκεί άρχισα να αναρωτιέμαι “Γιατί εγώ δεν μπορώ;”».

Η βάφτισή της πριν από ενάμιση χρόνο ως χριστιανή ορθόδοξη της έδωσε μια νέα ώθηση. «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο κόσμος δεν πιστεύει, εγώ όμως είχα ανάγκη να πιστέψω σε κάτι για να πάρω δύναμη. Από την ημέρα που βαφτίστηκα νιώθω ότι άλλαξε όλη η ψυχοσύνθεσή μου. Έφυγαν οι φοβίες μου και ηρέμησα» εξομολογείται και προσθέτει:

«Φοβόμουν, με έπιαναν κρίσεις πανικού πριν βγω στη σκηνή, είχα ανασφάλειες, νόμιζα συνέχεια ότι κάτι κακό θα μου συμβεί. Αυτό άλλαξε. Με βοήθησε πολύ και η ψυχοθεραπεία που κάνω εδώ και πολλά χρόνια».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

*Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος της Κυριακής