Η Ειρήνη Τζώρτζογλου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό People. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως στην βρετανική εκδοχή, δεν υπάρχει καθόλου το reality στοιχείο, καθώς οι παίκτες δεν μένουν στο ίδιο σπίτι, αλλά συναντίουνται αποκλειστικά και μόνο στο πλατό κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Επιπλέον, τόνισε πως οι κριτές είναι ιδιαίτερα αυστηροί, ενώ δεν υπάρχει οικειότητα με τους συμμετέχοντες.

Εντοπίζετε διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το βρετανικό MasterChef;

Το βρετανικό MasterChef είναι καθαρά διαγωνισμός μαγειρικής με τρία σκέλη: Ένα για επαγγελματίες, ένα για celebrities και ένα για ερασιτέχνες. Το συμβόλαιο είναι αρκετά αυστηρό όσον αφορά τη συμμετοχή. Πρέπει να δηλώσεις ότι δεν έχεις εργαστεί σε εστιατόριο, ούτε είχες ποτέ αποδοχές από τον χώρο του φαγητού. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να ζητήσεις οποιαδήποτε διδασκαλία ή εργασία που μπορεί να σε βοηθήσει πριν ή κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Το πρόγραμμα περιορίζεται στη μαγειρική στην κουζίνα του στούντιο, σε ρεστοράν και άλλους χώρους. Όμως, έξω από αυτές τις δραστηριότητες δεν υπάρχει ουδεμία επαφή με τους συμπαίκτες σου, ούτε σημαντική επαφή και εκτενείς συνομιλίες ή άνεση με τους κριτές, οι οποίοι είναι πολύ τυπικοί και αυστηροί.

Είστε η πρώτη Ελληνίδα νικήτρια του MasterChef, και μάλιστα σε έναν τελικό μόνο με γυναίκες. Τι πιστεύετε πως σας βοήθησε να φτάσετε στη νίκη;

Έχουν υπάρξει γυναίκες νικήτριες στον διαγωνισμό. Δεν έχω δει ποτέ όμως Ελληνίδα διαγωνιζόμενη. Άνδρες Έλληνες έχουν υπάρξει, με ρίζες από την Κύπρο. Νομίζω ότι με βοήθησε ο συνδυασμός υλικών και τεχνικών άγνωστων στους κριτές με κουζίνα γενικά γνώριμη σε αυτούς, αλλά και η γευσιγνωσία μου. Επίσης, θεωρώ πως εκτίμησαν το πείσμα και το πάθος μου, καθώς και τη γενικότερη γνώση και εμπειρία που είχα σε σχέση με τους υπόλοιπους, κάτι που με βοηθούσε να ξεπερνώ εμπόδια, μικρές αποτυχίες και λάθη.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.