Η Ιωάννα Μαλέσκου αποτελεί το φρέσκο πρόσωπο στην τηλεοπτική κοινωνία της Κρήτης και ήδη δεν είναι λίγοι εκείνοι που την παρομοιάζουν με την Ελένη Μενεγάκη.

Η νεαρή δασκάλα, με καταγωγή από την Πρέβεζα, βρέθηκε στην Κρήτη για να διδάξει, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστή το 2013 οπότε και πήρε μέρος στα τοπικά καλλιστεία. Πλέον, παρουσιάζει το Καλό Μεσημέρι στο KΡΗΤΗ TV, μαγνητίζει τα βλέμματα, τόσο στους τηλεοπτικούς δέκτες, όσο και στα social media.

«Το Καλό Μεσημέρι είναι η πιο παλιά εκπομπή του καναλιού, με πλούσια θεματολογία. Εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα, την έχουμε αναλάβει με τον Σταύρο Ζερβό και περνάμε υπέροχα», λέει, στο περιοδικό You, η Ιωάννα και παραδέχεται ότι της έχουν γίνει προτάσεις από μεγάλα κανάλια αλλά τις εξετάζει, αποκαλύπτοντας πως «πρόσφατα ταράχτηκα με ένα περιστατικό που συνέβη με κάποιον που το έπαιζε μάνατζερ και προσπαθούσε να με πείσει να συναντηθώ με επιχειρηματία προκειμένου να κλείσουμε δουλειά, αλλά, απ’ ότι κατάλαβα, αυτός είχε άλλα στο κεφάλι του».

Σε ερώτηση για τον παραλληλισμό με την Ελένη Μενεγάκη, η Ιωάννα δηλώνει ότι γνωρίζει τα εν λόγω σχόλια και συνεχίζει: «είναι τόσο όμορφο να τα ακούς… Η Ελένη Μενεγακη είναι καπετάνιος, βασιλιάς -όχι βασίλισσα- αλλά εγώ δεν αντέγραψα κανέναν… Η Μενεγάκη είναι μία, δεν μου αρέσει να λένε ότι είμαι μία Μενεγάκη, είμαι μία Μαλέσκου, ένας διαφορετικός άνθρωπος που κάνει κάτι διαφορετικό που δεν μοιάζει με την Μενεγάκη. Γιατί να με πούνε Μενεγάκη; Είναι αστείο! Να το διαβάσει κι εκείνη και να γελάει μαζί μου… Δεν θέλω στη ζωή μου να μοιάζω με κάποιον, γιατί θα είμαι κόπια. Εγώ είμαι εγώ, δεν αντιγράφω κανέναν!».

Τέλος, η παρουσιάστρια δεν κρύβει ότι ο έρωτας την έκανε να μείνει στην Κρήτη, καθώς εδώ και 4,5 χρόνια είναι λογοδοσμένη. Μάλιστα, ο σύντροφός της, ο Κωστής, υπεύθυνος στην τεχνική υπηρεσία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έκανε βόλτες έξω από το σχολείο για να την γνωρίσει κι εκείνη, επειδή τον είδε να οδηγεί ακριβό αμάξι, νόμιζε πως «ήταν από αυτούς τους χωριάτες που ήθελαν να κάνουν επίδειξη»!