Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον Ηλία Ζάρμπαλη, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 27 μηνών, με τριετή αναστολή.

Ο γνωστός κομμωτής, ένας από τους αγαπημένους των celebrities και της «υψηλής κοινωνίας», βρέθηκε στο εδώλιο του Δ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, από την περίοδο 2010-2012, που υπερβαίνουν τα 500.000 ευρώ. Εναντίον του βγήκαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, μία για μη καταβεβλημένες εργοδοτικές εισφορές τη διετία 2010-2011 και μία για αντίστοιχες οφειλές του 2012, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι επεδίωξε να άρει τις συνέπειες της πράξης του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εspresso, σε κατάθεσή της στο δικαστήριο στενή συνεργάτιδα του Ηλία Ζάρμπαλη υποστήριξε ότι ο 60χρονος κομμωτής δεν κατόρθωσε να ανακάμψει οικονομικά μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη λόγω κρίσης. «Πλέον δουλεύει ως υπάλληλος σε κομμωτήριο και έχει μόνο τον μισθό του, δεν έχει πια δικό του κατάστημα. Μένει πια στο ενοίκιο, σε μια πολύ μικρή γκαρσονιέρα στο Κολωνάκι. Ξέρω, μάλιστα, ότι ψάχνει να βρει ακόμη πιο φθηνό σπίτι για να τα βγάλει πέρα… Όσα χρόνια τον ξέρω, υπήρξε εξαιρετικός εργοδότης, ποτέ δεν καθυστερούσε μισθούς, ήταν πάντα συνεπής, οι οικονομικές συγκυρίες τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του hairstylist τόνισε πως η οικονομική κρίση και μία λάθος επιχειρηματική του κίνηση τον «λύγισαν»: «ήταν ιδιοκτήτης τεσσάρων κομμωτηρίων, όμως, με την κρίση έπεσε κατακόρυφα η κίνησή τους. Είχε πτώση πάνω από 50%, εκεί που οι γυναίκες πήγαιναν κομμωτήριο μία φορά την εβδομάδα, μετά πήγαιναν μία φορά τον μήνα και ούτε. Έγιναν και κάποια λάθη, έτυχε να κάνει μια μεγάλη επένδυση στη Βουκουρεστίου και έπεσε έξω. Ο κ. Ζάρμπαλης έχει χάσει όλη την περιουσία του, δεν ήταν από τους επιχειρηματίες που προσπάθησαν με διαφόρους τρόπους να περισώσουν την ατομική τους περιουσία. Αντιθέτως, για να πληρώσει εφορία και χρέη είπε «πάρτε και τα προσωπικά μου ακίνητα»!».

Πέντε χρόνια μετά, τα χρέη εξακολουθούν να κυνηγούν τον Ηλία Ζάρμπαλη, ο οποίος, το 2016, μετά από 35 χρόνια, έριξε αυλαία στην επιτυχημένη πορεία του στην κομμωτική: ήδη, βρίσκονται στη διαδικασία του πλειστηριασμού τρία ακίνητα, με το τίμημα για το ένα να ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.