Τον  Ίαν Στρατή, γνωρίσαμε πρώτη φορά μέσα από τη συμμετοχή του στο X-Factor όπου είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τελικό και να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και μια μεγάλη μερίδα του νεανικού κοινού.

Φέτος συμμετέχει στο YFSF και μάλιστα είναι ένας από τους τέσσερις φιναλίστ που θα δούμε στον τελικό. Το κοινό του μέσα από αυτή τη συμμετοχή διπλασιάστηκε καθώς και το ενδιαφέρον των κοριτσιών για την προσωπική του ζωή.

Ο Ίαν Στρατής μιλώντας στο Down Town Κύπρου, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο εκείνος προσεγγίζει τον έρωτα αλλά και στο τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στην προσωπική του ζωή.

Εσύ, έχεις φλερτάρει μέσω διαδικτύου;

Ναι, έχει τύχει. Το έκανα κι αυτό.

Και; Πέτυχε;                           

Αν είχε αίσια κατάληξη με ρωτάς; Ναι, είχε. Προχώρησε… Αυτό, όμως, δεν είναι το σύνηθες. Έχει να κάνει με τους ανθρώπους, ανάλογα την περίπτωση. Σε κάποιους μπορεί να βγει σε καλό και, σε κάποιους άλλους, να μη γίνει τίποτα. Γενικά, σου ξαναλέω, δεν συνηθίζω να γνωρίζω κοπέλες μέσω των social. Είμαι λίγο πιο ρομαντικός.

Κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση;

Ναι, σχεδόν πάντα εγώ την κάνω, όταν βεβαίως μου αρέσει μία κοπέλα. Ωστόσο, μου έχει συμβεί και το αντίθετο. Να έρθει μία κοπέλα, να με φλερτάρει και να μου δείξει ότι με θέλει. Ok, δεν με χαλάει κι αυτό, ούτε το θεωρώ κακό. Πλέον, οι γυναίκες διεκδικούν αυτό που θέλουν, είναι πιο ανεξάρτητες από όσο ήταν κάποτε, την εποχή των παππούδων μας. Απλά, εμένα μου αρέσει πιο πολύ ο ρόλος του «κυνηγού».

Σήμερα, έχεις σχέση;

Σχέση ακριβώς, με την έννοια της λέξης όπως την ξέρουμε, όχι. Είναι μία πολύ καλή και όμορφη γνωριμία. Είναι κάτι πολύ πρόσφατο, που δεν ξέρεις πώς θα καταλήξει, γι’ αυτό καλύτερα να μη μιλήσουμε γι’ αυτό. Όμως είμαι πολύ καλά, νιώθω όμορφα με αυτό που μου συμβαίνει.

Πώς είσαι όταν ερωτεύεσαι; Δοτικός ή επιφυλακτικός;

Όχι, από τη φύση μου είμαι πολύ δοτικός άνθρωπος. Ωστόσο, όπως σου έλεγα και πριν, κρατάω πάντα τις ισορροπίες. Πάντα έχω άμυνες – πιο πολύ για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Κάποτε δεν το έκανα αυτό. Όταν νιώθω, δίνω πράγματα, αλλά κρατάω και μία πισινή.