Η Ειρήνη Τζώρτζογλου, η Ελληνίδα νικήτρια του βρετανικού Master Chef, έδωσε την πρώτη της συνέντευξη σε ελληνικό έντυπο. Η Κρητικιά Ειρήνη μίλησε για μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο στην ζωή της, αλλά και την αφορμή για την οποία μετακόμισε στην Αγγλία.

Όταν ήσασταν 19 ετών χάσατε τον πατέρα σας. Πώς σας επηρέασε αυτή η απώλεια;

Η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες. Έπρεπε να διακόψω τις γλώσσες που σπούδαζα, γαλλικά και γερμανικά –ευτυχώς είχα ήδη τελειοποιήσει τα αγγλικά–, αλλά και την προετοιμασία μου για να δώσω εξετάσεις για το πανεπιστήμιο. Ήθελα να σπουδάσω Αρχαιολογία, και αν δεν περνούσα θα έκανα αίτηση στη Σχολή Ξεναγών.

Ο χαμός του πατέρα σας ήταν η αφορμή για να επιστρέψετε στην Κρήτη. Ήταν κάτι που θέλατε ή αναγκαστήκατε να το κάνετε;

Η μητέρα μου ήταν πολύ δυστυχισμένη μετά τον θάνατο του πατέρα μου και ήταν αδιανόητο και για τα τρία παιδιά ότι θα την αφήναμε μόνη της στην Κρήτη όπου αποφάσισε ότι ήθελε να επιστρέψει.

Πώς ήταν η ζωή στην Κρήτη ύστερα από τόσα χρόνια στην Αθήνα; Σας πήρε καιρό να προσαρμοστείτε;

Περνούσα κάθε μου καλοκαίρι στην Κρήτη και την αγαπούσα πάντα, οπότε η προσαρμογή δεν ήταν δύσκολη. Βρήκα γρήγορα εργασία σε ένα γραφείο τουρισμού και αμέσως μετά στο ξενοδοχείο που άνοιξε ο αδελφός της μητέρας μου.

Η εργασία στον τομέα του τουρισμού ήταν επιλογή ή λύση ανάγκης;

Ήταν καθαρά λύση ανάγκης, αλλά μου άρεσε πολύ η επαφή με τον κόσμο και ο χώρος της παροχής υπηρεσιών, το να προσφέρω λύσεις σε προβλήματα, να κάνω τη διαμονή των επισκεπτών πιο ομαλή και χαρούμενη και να εργάζομαι με φίλους και συγγενείς.

Σε τηλεοπτική σας συνέντευξη είπατε πως σε εκείνο το ξενοδοχείο γνωρίσατε τον μετέπειτα σύζυγό σας, ο οποίος είναι Άγγλος. Ο έρωτας ήταν, επομένως, η αφορμή να φύγετε από την Ελλάδα;

Ας πούμε ναι, αν και ήταν περισσότερο εκτίμηση και σεβασμός παρά έρωτας.

Πώς κύλησε η ζωή σας στην Αγγλία; Δημιουργήσατε γρήγορα οικογένεια;

Με τον Ίαν έζησα οκτώ χρόνια. Η οικογένειά του με λάτρεψε όπως και οι φίλοι του, οπότε και εδώ η προσαρμογή ήταν πολύ ομαλή. Δεν ήθελα όμως να κάνω παιδιά τόσο μικρή, και όταν πια ήμουν έτοιμη χώρισα με τον Ίαν.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Έθνος.