Τον πατέρα, τη μητέρα και το ξάδερφό της πήγε στα δικαστήρια η Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου ζητώντας ηθική αποκατάσταση και δημόσια συγγνώμη.

Ο λόγος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα και της εφημερίδας Espresso, ήταν η προγραμματισμένη εκδίκαση της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους τον Ιανουάριο του 2017 όπου και τους κατηγορεί για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη κατακράτηση.

Όπως διαβάζουμε, οι τρεις κατηγορούμενοι μπορεί να μην εμφανίστηκαν τελικά στο ίδιο μέρος και η υπόθεση να πήρε αναβολή για τις 13 Οκτωβρίου, όμως η ηθοποιός παρέμεινε υπομονετικά με τη δικηγόρο της μέχρι αργά το μεσημέρι έξω από τη δικαστική αίθουσα. Η Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου  είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα:

«Είναι δύσκολο για ένα παιδί να κάνει μήνυση στους ίδιους του τους γονείς, όμως θεωρώ πως οι γονείς μου είχαν πέσει σε πλάνη από καλοθελητές συγγενείς. Έπρεπε να τους κάνω αυτή τη μήνυση με σκοπό να καταλάβω το μέγεθος της πλάνης στην οποία είχαν υποπέσει. Αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν από τον εγκλεισμό μου στην ψυχιατρική κλινική του Δρομοκαιτείου συγκέντρωσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να δουν ότι είμαι εντελώς υγιής και να καταλάβουν ότι έπεσαν θύμα πλάνης από συγγενείς που ήθελαν μέρος της περιουσίας που έχουμε στη Μάνη. Ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση. Έχουν αντιληφθεί το λάθος τους και δεν ξεχνάω ότι είναι γονείς μου. Έχουμε το ίδιο αίμα. Δεν θα ήθελα ποτέ να φτάσουμε στα άκρα. Τους έχω συγχωρέσει και με έχουν συγχωρέσει. Όμως οι συγγενείς;».