Η Ριάνα πάει να κατακτήσει την αγορά εσωρούχων και να εκθρονίσει τη Victoria's Secret

Τον περασμένο Μάιο το Forbes είχε δημοσιεύσει τη λίστα με τις πιο πλούσιες τραγουδίστριες για τη χρονιά που πέρασε και η Ριάνα ήταν στην πρώτη θέση. Όλοι αναρωτηθήκαμε πώς γίνεται μια γυναίκα που δεν δραστηριοποιείται μουσικά να έχει τέτοια έσοδα και να ξεπερνάει τη Μπιγιονσέ και την Τέιλορ Σουίφτ.

Ο λόγος είναι προφανώς η Fenty Beauty, η εταιρεία εσωρούχων και προϊόντων αισθητικής που έφτιαξε πριν από 3 χρόνια. Μια εταιρεία που σήμερα μπορεί να την κάνει κυρίαρχη στον χώρο της μόδας και αυτών των προϊόντων.

Πολύ περισσότερο, μπορεί να την βάλει σε έναν θρόνο που για πάρα πολλά χρόνια ήταν και είναι η Victoria’s Secret, τοποθετώντας το μεγάλο brand στη δεύτερη θέση. Τα σημάδια μιλούν από μόνα τους. Φέτος, θα είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα προβληθεί κάπου τηλεοπτικά το ετήσιο σόου που κάνει η Victoria’s Secret με όλα τα μοντέλα της. Την ίδια στιγμή το σόου που ετοιμάζει η Ριάνα στο Μπρούκλιν για τις 20 Σεπτεμβρίου το αγόρασε το Amazon Prime.

[Η Rihanna είναι η πλουσιότερη τραγουδίστρια του κόσμου]

Η Victoria’s Secret μείωσε κατά 9% το μερίδιο της στην αγορά την περασμένη χρονιά και σε συνδυασμό με την εμμονή της εταιρείας στα σώματα μοντέλου, έδωσε την ευκαιρία στη Ριάνα να βρει μεγαλύτερο μερίδιο από τη μεριά της.

Η Ριάνα πάει να κατακτήσει την αγορά εσωρούχων και να εκθρονίσει τη Victoria's Secret

Στο περσινό σόου της η Ριάνα  είχε βάλει εγκύους και, αυτό που λέμε, plus size μοντέλα για να περπατήσουν στην πασαρέλα. Την ίδια χρονιά η Victoria’s Secret τελείωνε τη συνεργασία με την Αντριάνα Λίμα γιατί ήταν πια κοντά στα 40.

Αυτές οι τακτικές της εταιρείας έχουν προκαλέσει μεγάλο χτύπημα στο image της. Το οποίο ούτως ή άλλως είχε βρεθεί στα σχοινιά μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν, με τον οποίο συνεργάζονταν. Η Victoria’s Secret παραμένει ένας τροφοδότης ανδρικών φαντασιώσεων όπως λένε στο εξωτερικό. Πουλάει προϊόντα για γυναίκες, αλλά οι πελάτες της είναι οι άντρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1977 δεν έχουν κάνει ποτέ μια έρευνα αγοράς για το τι θέλουν οι γυναίκες από τα εσώρουχά τους.

Η Ριάνα στον αντίποδα επιτίθεται διαρκώς στα mainstream πρότυπα μόδα. Θέλει να δώσει με τα εσώρουχα της θέση σε κάθε σχήμα γυναίκας, σε κάθε χρώμα, κάθε μέγεθος. Δεν θεωρεί ότι περισσεύει κάποια ή ότι κάποια πρέπει να αλλάξει. Στον κόσμο του Savage X Fenty όλοι είναι καλοδεχούμενοι.

Γι΄αυτό τα εσώρουχα της βγαίνουν σε πάνω από 90 μεγέθη που έχουν σχεδιαστεί από την ίδια στη βάση του δικού της σώματος, ενός σώματος με καμπύλες, ενός σώματος που αγκαλιάζει τα όσα του φέρνει το πέρασμα του χρόνου.

«Οι γυναίκες πρέπει να φοράνε εσώρουχα για τους εαυτούς τους. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι θα ενθαρρύνω την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη δείχνοντας τα εσώρουχα υπό ένα διαφορετικό πρίσμα» λέει σε κάθε ευκαιρία η Ριάνα. Και το καλό είναι πως το πιστεύει. Δεν πάει να πείσει ή να παράξει ένα μάρκετινγκ. Προσπαθεί να εξυπηρετήσει ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος της αγοράς απ΄αυτό που καλύπτουν οι άλλες εταιρείες.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είναι αυτό που ώθησε τη Ριάνα να αφήσει το τραγούδι και να αναπτύξει την επιχειρηματική της πλευρά παρέα με την επιθυμία της να παίξει σε ταινίες. Ξέρουμε όμως πως η δράση της προσφέρει κάτι που για χρόνια αποζητούσε το γυναικείο φύλο και δεν έβρισκε. Το βήμα για να ακουστούν. Τα μέσα για να νιώσουν καλά με το σώμα και τον εαυτό τους!