Αν και στο σινεμά κινείται για πάνω από 3 δεκαετίες, θεατρικά η Μόνικα Μπελούτσι δεν είχε κάνει κάτι. Άλλωστε, η Ιταλία δεν είναι μια χώρα με κουλτούρα θεάτρου ως προς τους ηθοποιούς και υπερισχύει η όπερα. Πλέον, σε ηλικία 53 ετών η Μόνικα έκανε το πρώτο της βήμα στο θέατρο με την παράσταση Maria Callas: Lettres et Memoires, η οποία παίχτηκε στο Παρίσι από τις 27 Νοεμβρίου ως τις 6 Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη παράσταση φαίνεται πως γοήτευσε Έλληνα θεατρικό παραγωγό και σύμφωνα με τον Γιάννη Πουλόπουλο στη Φωλιά των Κουκου σκοπεύει να την φέρει στην Αθήνα. Και δεν θα φέρει μόνο την παράσταση, αλλά και την ίδια τη Μόνικα Μπελούτσι.

Εξάλλου, η Μαρία Κάλλας συνδέθηκε με την Ελλάδα μέσω του Αριστοτέλη Ωνάση και στην παράσταση η Αθήνα κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι. Πλέον, αναζητείται ο χώρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια τέτοια παραγωγή και οι ημερομηνίες.

Η Μπελούτσι είχε πει σε συνέντευξη της πριν μερικούς μήνες για την απόφαση της να δεχτεί αυτή την πρόταση ότι «Για μένα είναι ένα πραγματικό άλμα στο κενό. Είπα «ναι» παρά τον φόβο μου, ένα «ναι» από αυθορμητισμό, σαν να μην είχα χρόνο να αντιδράσω περαιτέρω».