Οι εκδηλώσεις για τους νεκρούς της Βρετανίας στους πολέμους του 20ου αιώνα ξεκίνησαν σήμερα στο πρωί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, όπου η βασιλική οικογένεια εκπροσωπήθηκε από τους πρίγκιπες και τις δούκισσες. Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στα δύο ζεύγη, το δημοφιλές του Ουίλιαμ και της Κέιτ και το όχι και τόσο δημοφιλές εσχάτως του Χάρι και της Μέγκαν.

Πρόκειται για την 91η Ημέρα Μνήμης Πεσόντων, με πολλές εκδηλώσεις να ακολουθούν στη διάρκεια της ημέρας. Η Μαρκλ, όπως και όλοι όσοι βρέθηκαν στην τελετή, φόρεσε την παραδοσιακή κονκάρδα σε σχήμα παπαρούνας, ένα σύμβολο προς τους νεκρούς του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, που λέγεται ότι ξεκίνησε στην πρώτη τέτοια τελετή το 1921 και είναι εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Τζον ΜακΡέι, που μιλάει για τα λιβάδια παπαρούνας στα οποία πέθαναν οι στρατιώτες της Βρετανίας.

Ο χώρος μπροστά στο Αββαείο θα παραμείνει ανοιχτός για το επόμενο δεκαήμερο, ώστε να αποδώσει ο καθένας τις τιμές στους πεσόντες. Η Μαρκλ ήταν από τους πρώτους που απόθεσαν στεφάνι στο μνημείο και στη συνέχεια στάθηκε πλάι στον Πρίγκιπα Χάρι. Αυτή ήταν και η πρώτη της φορά στην τελετή, αφού πέρσι και πρόπερσι ο Χάρι ήταν μόνος.

Από την άλλη, η Κέιτ Μίντλετον αρκέστηκε σε ένα πιο λιτό στιλ και μαζί με τον Ουίλιαμ ήταν αναμφίβολα αυτοί που κέρδισαν περισσότερο τις εντυπώσεις.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα Καμίλλα θα βρεθούν στο Αββαείο την Κυριακή για να τιμήσουν τους νεκρούς εκ μέρους και της βασίλισσας Ελισάβετ.