Ο γιος της Μαρίας Σολωμού μένει πια με τον πατέρα του, Μάριο Αθανασίου, ο σύντροφός της Πάνος Μουζουράκης βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά -συγκεκριμένα στην Αμερική- και η ίδια απολαμβάνει την ελευθερία της και κάνει (ανατρεπτικά) σχέδια για το μέλλον.

Ζεις πλέον μόνη σου;

Εντελώς! Τα τελευταία δέκα χρόνια μού έχει δημιουργηθεί τεράστια ανάγκη να μένω μόνη μου. Θέλω να εξαφανίζονται όλοι –ή να κοιμούνται όλοι– και να είναι αυτή η δική μου happy hour. Για να διαβάσω; Να κάνω γυμναστική; Να φτιάξω το σπίτι; Να βάλω πλυντήριο; Και όταν τελειώσουν οι δουλειές, να καθίσω και να κοιτάω το ταβάνι.

Η εικόνα τού να είσαι σε ένα απομονωμένο μέρος, ξεκομμένη από όλους και από όλα, τι συναισθήματασου δημιουργεί;

Θα έχει θάλασσα εκεί; Αν, ναι, πάω! Θα πάρω και τον σκύλο μου μαζί! Αυτή η ηρεμία που σου δίνει ένα μπαλκόνι στη θάλασσα, αντί της βαβούρας της πόλης, είναι λυτρωτικό πράγμα. Το δρομολογώ ήδη στο μυαλό μου. Κάποια στιγμή θα εξαφανιστώ από όλους και από όλα. Αν είχα την οικονομική δυνατότητα, θα το είχα κάνει δέκα χρόνια πριν. Αυτό που ξαφνικά, μια μέρα, θα αναρωτηθείτε: «Μαλάκα, η Σολωμού πού χάθηκε; Είναι Ελλάδα;».

Budget υπάρχει για το πλάνο αυτό;

Αν υπήρχε budget, πιστεύεις ότι θα ήμουν εδώ και θα κάναμε τώρα αυτή τη συνέντευξη; Δεν πειράζει όμως, έχω αποφασίσει ότι μετά τα 50 θα τα καταφέρω.

Ο Πάνος (σ.σ. Μουζουράκης) τι κάνει;

Καλά είναι! Στην Αμερική!

Όταν έφυγε για Αμερική, πολλοί στοιχημάτιζαν ότι αυτή η σχέση δεν θα αντέξει την απόσταση…

Και τι με νοιάζει εμένα; Λογικό δεν είναι να το πίστευαν οι άνθρωποι;

Αντέξατε όμως…

Κοίταξε να δεις, ο Πάνος λείπει πολύ μακριά αυτή τη στιγμή κι εγώ έχω καταντήσει το γραφείο Τύπου: Τι κάνει, πώς περνάει, τι ετοιμάζει τώρα. Όχι! Είναι στην Αμερική και είμαι στην Ελλάδα. Η ζωή του είναι εκεί, τι να λέμε τώρα;

Υφίσταται ακόμη αυτή η σχέση;

Πάντα θα υπάρχει σχέση με τον Πάνο. Και πολλή αγάπη. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου προκύψει σε αυτή τη ζωή. Κι επειδή είμαι τέτοιος άνθρωπος –σήμερα είμαι εδώ και αύριο αλλού–, δεν μπορώ να προεξοφλήσω τίποτα. Ούτε μπορώ να σου πω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί. Έχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο αποκλειστικότητας; «Μαζί μέχρι να πεθάνουμε»;

Θεωρητικά ωραία τα λες, στην πράξη όμως δεν έφαγες τις φρίκες σου;

Καμία φρίκη! Πες με αναίσθητη, δεν ξέρω. Το περίμενα ότι θα φύγει, γιατί το συζητούσαμε δύο χρόνια. Δεν ξύπνησε ένα ωραίο πρωί και μου ανακοίνωσε «Ξέρεις, φεύγω για Αμερική». Το είχα χωνέψει πια. Τόσο πολύ που του έλεγα «Άντε, ακόμα εδώ είσαι;».

Πηγή: People