Πλήθος κόσμου απ΄άκρη σ΄άκρη έχει κινητοποιηθεί για να προσφέρει ό,τι μπορεί στην Αυστραλία για την τεράστια καταστροφή που υπέστη αυτούς τους δύο μήνες. Ηθοποιοί έκαναν fundraise στο GoFundMe ή δώρισαν μέσα από δικούς τους οργανισμούς μεγάλα χρηματικά ποσά, επιχειρηματίες ακολούθησαν με δωρεές. Ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει δώσει ένα πρόσωπο, το έδωσε η 20χρονη Κέιλεν Γουόρντ και δεν το έβγαλε από την τσέπη της.

Η Γουόρντ είναι ένα μοντέλο γυμνών φωτογραφίσεων και κατά την διάρκεια των διακοπών της στην Καραϊβική, έμαθε για την καταστροφή και αποφάσισε να δράσει. Αφού πρώτα έβαλε το ποσό των 1.000 δολαρίων σε έναν οργανισμό, στη συνέχεια είπε να ανεβάσει το επίπεδο της προσφοράς και υποσχέθηκε πως θα στείλει μια γυμνή φωτογραφία σε προσωπικό μήνυμα σε όσους της στείλουν στα social media φωτογραφία με την απόδειξη της δικής τους δωρεάς σε κάποιο από τα ιδρύματα που έβαλε με link σε σχετική της ανάρτηση στο Twitter.

Έχοντας περίπου 30.000 ακόλουθους και με το word of mouth, η Γουόρντ υπολογίζει ότι ένα ποσό κοντά στα 700.000 δολάρια οφείλεται στην δική της δράση και θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν το Instagram δεν επενέβαινε για να της κλείσει το προφίλ, μόλις έγινε γνωστή η τακτική της, που θεωρήθηκε ως εμπορία γυμνού υλικού.

«Έχω μια πιστή βάση κοινού που αγοράζει το υλικό μου κι έτσι πληρώνω τους λογαριασμούς μου» ανέφερε στην Guardian η Γουόρντ που θα αναγκαστεί να κάνει public το ιδιωτικό account που είχε στο Instagram, ύστερα από το report που δέχτηκε το δημόσιο της.