Η δίκη του Harvey Weistein για μια από τις υποθέσεις βιασμού που κατηγορείται, ξεκινάει σε λίγες ημέρες και αναμένεται να τραβήξει ως το τέλος Μαρτίου. Σε αυτό το πρώτο στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας φτιάχνει τη σύνθεση των ενόρκων αναζητώντας 35 άτομα που θα μπορέσουν να κρίνουν την αθωότητα ή την ενοχή του πρώην παραγωγού, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές φορές με τη στάση που έχει κρατήσει σε διάφορες από τις δίκες που προηγήθηκαν.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που κλήθηκαν για να εξεταστούν, είναι και η Gigi Hadid, η οποία θεωρητικά δεν θα μπορούσε να είναι αντικειμενικός κριτής, μιας και είναι ένθερμη υποστηρικτής του #MeToo και έχει σχολιάσει κατά του Weinstein στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, βρέθηκε ενώπιον του δικαστή κι εκεί πρώτα εκμυστηρεύτηκε πως στο παρελθόν έχει γνωρίσει τον Weinstein, ενώ έχει συνομιλήσει και με την Σάλμα Χάγιεκ, μια από τις γυναίκες που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση. Όταν τη ρώτησε ο δικαστής αν αυτή η εμπειρία μπορεί να επηρεάσει την αντικειμενικότητά της, η Hadid ήταν κάθετη και τόνισε πως θα μπορέσει να επιτελέσει τον ρόλο του ενόρκου με την απαραίτητη αντικειμενικότητα.

Δεδομένου ότι από τα περίπου 150 άτομα που κλήθηκαν, αρκετά έχουν βρεθεί σε παλιότερες δίκες του Weinstein ως ένορκοι και δεν θα μπορούσαν να είναι αντικειμενικοί, η Hadid συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να βρίσκεται στο σώμα των ενόρκων. Η ίδια πάντως εξήγησε στους ρεπόρτερ ότι δεν έχει το νομικό ελεύθερο να μιλήσει για την παρουσία της στο γραφείο του εισαγγελέα.