Το να κερδίσει κανείς στα Όσκαρ είναι αρκετά δύσκολο, και οι λίγοι οι ηθοποιοί που έχουν καταφέρει να κερδίσουν παραπάνω από μια φορά.

Τα Όσκαρ, ή Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που είναι και η επίσημη ονομασία τους, είναι κινηματογραφικά βραβεία με παγκόσμια προβολή. Απονέμονται από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία το 2009 αριθμεί περίπου 6000 μέλη με δικαίωμα ψήφου. Η πρώτη απονομή τους έγινε στις 16 Μαΐου του 1929 στο ξενοδοχείο «Ρούσβελτ» στο Χόλιγουντ. Η ιδέα ανακοινώθηκε το 1927 από τον Λούις Μπ. Μάγερ και αυτό γιατί ήθελε να δώσει μια ιδιαίτερη αίγλη αλλά και να προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού για τις κινηματογραφικές ταινίες.

Η τελετή της απονομής των Βραβείων Όσκαρ τα τελευταία χρόνια λαμβάνει χώρα στο Θέατρο Ντόλμπι (Dolby Theatre), όπως έχει μετονομαστεί το Θέατρο Κόντακ (Kodak Theatre) στο Χόλυγουντ.

Με την 91η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ να πραγματοποιείται τα ξημερώματα της Κυριακής, ας δούμε ποιοι είναι οι δέκα ηθοποιοί που έχουν κερδίσει τα περισσότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com